Frunzele de castravete nu se vor îngălbeni dacă veți fertiliza cu acest îngrășământ!

De ce se îngălbenesc frunzele de castraveți și ce trebuie de făcut pentru a evita îngălbenirea ulterioară a acestora? Castraveții, sau mai bine zis frunzele de castravete, ne semnalizează despre faptul ce vitamine și minerale nu le ajung pentru a da o roadă bogată și o dezvoltare corectă.

Atunci când frunza este uniform pal galben – verde, este un semnal că planta duce lipsa de azot. În acest caz planta trebuie fertilizată cu îngrășământ de azot; dacă este de origine organică, atunci cu îngrășământ de gunoi de grajd verde sau găinaț de găină.

Dacă frunza este verde dar s-a îngălbenit doar pe la margini, atunci acesta este un semnal că planta duce lipsă de potasiu sau uneori de fosfor. Se întâmplă că planta semnalizezeă lipsa mai multor elemente. Dacă observați acest lucru la frunzele inferioare, atunci frunza este bătrână și ea ulterior poate fi ruptă. De aceea vă orientați la frunzelele nivelului mediu sau superior.

Grădinarii experimentați de cele mai multe ori apelează la îngrășăminte naturale. Pentru a suplini lipsa de potasiu,

-luați 1 pahar de cenușă

-la 10 litri de apă.

-Amestecați bine și lăsați să se infuzeze timp de 1 zi.

Soluția obținută puteți fertiliza planta, aplicând 1 litru sub fiecare plantă pe sol umed. De asemenea există o varietate de îngrășăminte minerale. Pentru aceasta puteți alege îngrășământ organic cu magneziu potrivit pentru toate tipurile de culturi.

Pentru aceasta aplicați 20 de g de îngrășământ în jurul plantei și acoperiți cu sol.

În cazul când rădăcinile plantei sunt amplasate la suprafața solului, atunci acoperiți cu compost, care în continuare va contribui la dezvoltarea plantei. Udați solul cu apă caldă și nici într-un caz cu apă rece.

Această ferilizare va fi suficientă pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea fertilizați cultura de castravete cu îngrășământ organic pe bază de găinaț de găină sau gunoi de grajd verde aproximativ 1 dată la 10-14 zile. Această fertilizare este necesară.

Mult spor la grădinărit!

New