Fursecuri foarte fragede și delicioase! Le pot mânca și în fiecare zi!

Aceste prăjituri sunt atât de fragede și gustoase, încât se topesc în gură. Rețeta este foarte reușită, așa că v-o recomandăm cu mare drag și dvs.!

INGREDIENTE:

– 50 ml de lapte;

– 2 linguri de zahăr tos;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 1 ou;

– 1,5 lingurițe de drojdie uscată;

– 150 g de unt;

– 350 g de făină;

– 130 g de zahăr tos (pentru presărarea blatului);

– 2 linguri de zahăr de trestie.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-un bol adânc. Adăugați oul, zahărul tos și cel vanilat, sarea, drojdia uscată și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Topiți untul și turnați-l în bol. Amestecați.

3. În final, cerneți făina direct în bol și frământați un aluat moale, care nu se lipește de mâini. Lăsați-l să se „odihnească” timp de 20-30 de minute.

4. Lucrând pe suprafața curată de lucru, întindeți bila de aluat cu sucitorul, într-un blat subțire și rotund. Presărați-l cu puțin zahăr tos.

5. După aceasta, împăturiți blatul mai întâi în jumătate și presărați latura cu zahăr, apoi în altă jumătate și tot așa de câteva ori.

6. În final, întindeți cu sucitorul un blat dreptunghiular, de mărime medie. Presărați-l cu zahăr de trestie. Apoi tăiați-l în pătrățele, folosind un cuțit cu lama ondulată.

7. Așezați viitoarele fursecuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20-25 minute.

8. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!