Gogonele marinate pentru iarnă: cu dressing de legume și o marinadă foarte gustoasă!

O rețetă foarte reușită de gogonele marinate, care se mănâncă într-un minut din farfurie. Servite alături de bucatele din carne și cartofi, sunt o adevărate gustoșenie! Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

– 6 kg de roșii verzi sau semi coapte;

– umbrele de mărar, crenguțele de pătrunjel, frunze de vișin, țelină, busuioc (după gust);

Pentru dressing:

– 3 căței de usturoi;

– 3-5 ardei iuți (roșii);

– 6 ardei grași;

– 1-2 rădăcini de hrean;

Pentru marinada:

– 6 l de apă;

– 360 g de zahăr;

– 180 g de sare grunjoasă;

– 5 lingurițe de esență de oțet de 70 %.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile și tăiați-le în sferturi, îndepărtându-le cotoarele.

2. Pregătiți dressing-ul: curățați toate legumele, tăiați-le în bucăți și treceți-le prin mașina de tocat carnea.

3. Turnați pasta obținută într-o cratiță, puneți-o pe foc și lăsați-o să fiarbă timp de 15 minute din moment ce a dat în clocot.

4. După ce ați spălat bine borcanele cu bicarbonat de sodiu și le-ați lăsat să se scurgă, adăugați la baza acestora verdeață după gust.

5. Mai apoi, umpleți-le compact cu roșii.

6. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Când a dat în clocot, umpleți borcanele cu ea și lăsați-le să se încălzească timp de 15 minute.

7. Pregătiți marinada: puneți apa pe foc. Adăugați sarea și zahărul. Când va începe să fiarbă, adăugați oțetul și amestecați foarte bine. După încă 1 minut de fierbere, stingeți focul.

8. Vărsați apa din borcanele cu roșii, adăugați câte 1-2 linguri de dressing de legume și umpleți-le cu marinada obținută.

9. Acoperiți borcanele ermetic cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și puneți-le la răcit sub o pătură călduroasă pentru o zi. După aceasta, le puteți depozita la locul de păstrare. Acestea se păstrează bine și la temperatura camerei. Savurați iarna roșiile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!