Gogoșele rumene cu cașcaval — pentru un mic dejun delicios și sățios!

Gogoșelele cu cașcaval sunt un adevărat deliciu. Preparați deodată 2 porții, deoarece dispar instantaneu de pe farfurie! Nouă ne place să le pregătim pentru micul dejun. Se gătesc repede, sunt sățioase și întotdeauna ies foarte gustoase!

INGREDIENTE:

-100 g de cașcaval tare;

-200 ml de chefir;

-1/3 linguriță de sare;

-o linguriță de zahăr;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-200-230 g de făină;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Puneți-l într-un bol adânc.

2.Adăugați chefirul, bicarbonatul de sodiu (nu trebuie să-l stingeți cu oțet/suc de lămâie; acest proces va fi realizat de chefir), sarea și zahărul. Amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați aluatul cu lingura, iar apoi transferați-l pe suprafața de lucru și frământați-l cu mâinile. El trebuie să fie moale și puțin lipicios.

4.Modelați aluatul obținut sub formă de baton și divizați-l în 10-11 bucățele cu greutatea de 50 g.

5.Modelați fiecare bucățică de aluat sub formă de biluță. Realizați un orificiu în centrul ei (cu degetele), astfel încât să capete aspectul de inel/covrig.

6.Încingeți o cantitate moderată de ulei într-o tigaie. Puneți gogoșelele în el și acoperiți-le cu un capac (este important să le prăjiți sub capac, ca să reușească să se gătească). Prăjiți-le pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos (câte aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).

7.Transferați gogoșelele pe prosoape de hârtie, ca să absoarbă uleiul excesiv.

Gogoșelele cu cașcaval sunt moi, poroase. Când sunt fierbinți, cașcavalul din compoziția lor se întinde. Sunt delicioase atât fierbinți, cât și reci. Noi le adorăm!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!