Greșeli grave de design, care oferă locuinței un interior de prost gust (16 imagini)!

Când proprietarii planifică reparația, ei, de regulă, analizează o mulțime de site-uri web, vizitează vecinii sau prietenii, dar totuși decid să facă ceva de-a lor.

În acest articol am adunat 16 cele mai răspândite greșeli, care merită să nu le repetați atunci când aveți de gând să faceți reparație.

1.Tavan în valuri din gips carton

Tavanul etajat cu valuri din gips carton, pe care atât de mult încearcă designerii provinciali să-l reclameze, încercând să-și crească reputația. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu știu că acest stil demult nu mai este în vogă.

Mai mult decât atât, împreună cu iluminarea ciudată, care de regulă însoțesc acest tip de tavane, se schimbă proporțiile încăperii, apar umbre nedorite și scade considerabil înălțimea camerelor, care și așa nu este prea mare.

2.Inserții din piatră artificială

Inserțiile din piatră artificială pe pereți este o idee foarte neobișnuită și complicată. Însă de cele mai dese ori, din cauza materialelor de proastă calitate, aceste inserții arată inestetic.

Deci, dacă nu sunteți siguri în abilitățile dumneavoastră, ar fi mai bine să renunțați la această intenție.

3.Arcadă din gips carton

Arcadele din gips carton, la fel ca tavanele, arată foarte ridicol și sărăcăcios. Această soluție este deosebit de neadecvată pentru apartamentele nu prea mari.

4.Lamberchine și draperii

Dacă introduceți în motorul de căutare: “perdele de lux”, se va afișa o lume întreagă de lambrechine cu mai multe nivele, cu cordoane complicate și tot felul de compoziții din perdele.

Toată această paradă de lux este potrivită pentru decorarea palatelor, muzeelor și teatrelor, dar nu pentru apartamentele de 40 m².

5.Cascade și havuzuri

Acum 10 ani, prezența unui havuz în casă era un semn de lux și bunăstare. Cu toate acestea, vremurile se schimbă și acum havuzul sau cascada în cameră sau antreu este un element de prost gust și o relicvă a trecutului.

6.Arcadă

Arcadele, atât de îndrăgite de generația mai în vârstă, acum fac parte din categoria șabloanelor. Planificând reparația, ar fi mai bine să renunțați la această idee învechită.

7.Sclipici

Nu există nimic mai îngrozitor decât tapetele cu sclipici sau paiete. Opuneți toată rezistența dacă ceva în interiorul dumneavoastră vă spune să cumpărați aceste tapete groaznice, presărate generos cu sclipici.

8.Lambriu

La mijlocul anilor 2000, toți decorau pereții balcoanelor și loggiilor cu lambriu. Atunci arăta modern și la modă, dar acum, când piața materialelor de finisare a devenit atât de variată, puteți alege ceva mult mai bun și mai nobil.

9.Tencuiala decorativă

Tencuiala decorativă este un material destul de interesant și modern, însă lucrul cu ea necesită anumite abilități. În mâinile necalificate, materialul stilat de finisare se va transforma într-un strat neuniform ciudat.

Din acest motiv, dacă doriți să economisiți, renunțați la tencuiala decorativă în favoarea materialelor mai simple și mai ieftine.

10.Ferestre termopan

Ferestrele termopan demult deja nu mai suprind pe nimeni. Cu toate acestea, dacă intenționați să le instalați în propria casă, încercați să țineți cont de particularitățile casei și fațadei acesteia.

Ramele albe ale acestor ferestre arată foarte ridicol în casele vechi și, de asemenea, complet inadecvate pentru unele interioare.

11.Coloane

Coloanele și alte accente de decor în stil baroc arată armonios în muzee, săli de expoziții și teatre. Iar utilizarea acestora în apartamente este pur și simplu ridicolă.

12.Linoleum

Linoleumul este un material ieftin și absolut inestetic, a cărui timp a trecut demult. O astfel de pardoseală poate distruge chiar și cel mai elegant interior. Prin urmare, chiar dacă sunteți foarte limitați în finanțe, nu acoperiți podeaua cu un astfel de înveliș.

13.Finisaj natural

Camera ai cărei pereți sunt decorați doar cu piatră sau lemn arată sumbru și deloc atractiv. Astfel de materiale specifice pot fi folosite pentru a crea accente, dar nu ca finisaj principal.

14.”Cer înstelat”

Lampa în stilul cerului înstelat în general este un subiect aparte în domeniul designului. De regulă, acest tip de iluminare se alege alături de tavanul etajat și valurile din gips carton despre care am vorbit mai devreme.

Această iluminare nu are nimic de a face cu stilul și poate fi adecvată doar pentru camera copiilor.

15.Eclectism

Doar un profesionist competent poate crea un interior grozav în stilul eclectic. Iar amestecarea negândită a elementelor tuturor stilurilor existente cu mobilă ciudată este numită prost gust.

Deci, dacă aveți de gând să economisți pe ajutorul unui profesionist, vă recomandăm să rămâneți la un singur stil.

16.Luciu

Suprafețele lucioase și cu efect de oglindă sunt frumoase atunci când se folosesc moderat.

Dacă exagerați cu astfel de suprafețe, riscați să transformați apartamentul într-un labirint oglindă, în care nu este nici urmă de confort și rafinament.

Mult spor!