Iată care sunt principalele trei motive pentru care orhideele își usucă bobocii. Cum puteți să preveniți acest lucru?

Orhideele au o varietate de motive pentru a-și usca bobocii, dar acestea pot fi grupate în trei motive principale, fiind cele mai des întâlnite. Dacă doriți să știți care sunt aceste cauze și cum să le preveniți, citiți informații utile de mai jos.

Primul motiv este lipsa substanțelor nutritive. Azotul, fosforul și potasiul sunt indispensabile pentru dezvoltarea normală a unei orhidee. În natură, aceasta primește tot ce are nevoie din mediul înconjurător, dar în condițiile limitate ale unui apartament, orhideea nu are altă posibilitate de a-și obține substanțele nutritive decât prin fertilizare. Așadar, asigurați-vă că vă fertilizați orhideea în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalajele fertilizatorilor!

Al doilea motiv este apariția insectelor dăunătoare. În primul rând, este vorba despre tizanoptere. Dacă locuiți într-o casă la sol, atunci infestările de insecte reprezintă o situație destul de frecventă. Acestea, „mușcând” din orhidee, o lipsesc de substanțele nutritive de care are nevoie pentru formarea bobocilor de flori. Prin urmare, o regulă simplă de bază este: nu neglijați controlul dăunătorilor!

A treia cauză este stresul. Acesta este un motiv foarte important pentru care orhideele își usucă bobocii. În special, schimbările de temperatură sunt foarte stresante pentru orhidee. Printre exemple putem număra: creșterea bruscă a temperaturii cu 10 grade sau mai mult; lipsa sau excesul udării; temperatura ambiantă ridicată în permanență, de peste 24 de grade; umiditatea scăzută; lumina insuficientă. De altfel, chiar și o creștere sau o scădere bruscă a presiunii atmosferice poate avea un efect asupra unei orhidee: unele dintre ele încep să usuce bobocii încă neformați. Prin urmare, cauzele pot fi variate și nu toate pot fi influențate. Analizați orhideea dvs. și constatați care este cauza în cazul dvs. și apoi încercați să o preveniți.

Spor la grădinărit!