Iată cum copiii pot să învețe rapid tabla înmulțirii! Simplu și genial!

Și niciun fel de toceală!

Multe persoane își amintesc cât de dificilă a fost învățarea tablei înmulțirii la școală. Inițial totul era simplu, dar cam de la cifra 6 apăreau dificultățile.

Ce păcat că nu ni s-a povestit despre tabelul „magic”, cu ajutorul căruia învățarea înmulțirii cifrelor este mult mai simplă și mai logică. Este vorba despre tabla lui Pitagora.

Probabil o cunoașteți, dar nu veți regreta, dacă veți citi acest articol până la sfârșit.

După cum vedeți, în prima coloană și pe primul rând sunt prezentate cifrele de la 1 la 10. Celelalte celule conțin rezultatele înmulțirii. Rezultatul înmulțirii a 2 cifre se află în celula, în care se intersectează liniile orizontală și verticală corespunzătoare cifrelor respective.

De exemplu: dacă vom lua cifra 7 din prima coloană și cifra 2 din primul rând, atunci în punctul lor de intersecție se va afla rezultatul înmulțirii lor: 7 x 2 = 14.

Bineînțeles, înainte de utilizarea acestui tabel, copilul trebuie să înțeleagă ce reprezintă înmulțirea. Pentru aceasta el trebuie să învețe adunarea și scăderea.

Mai întâi explicați-i copilului care este principiul înmulțirii, iar când el îl va înțelege, dați-i tabla lui Pitagora.

Pe lângă faptul că scutește copilul de toceală, această tablă are și alte avantaje:

1. Ea indică în mod evident că înmulțirea este o operație comutativă (adică 2 x 6 este egal cu 6 x 2).

Copilul va învăța să găsească în tabel ordinea și simetria, ceea ce îi va dezvolta gândirea logică. De exemplu, noi vedem că dreptunghiul roșu este format din numărul de celule (15), care este egal cu rezultatul înmulțirii corespunzătoare (5 x 3).

2. Ea contribuie la învățarea prin experimentare.

Distribuiți neapărat acest sfat celor care au copii școlari!

Spor la învățat!