Iată cum pregătea bunica mea sucul de roșii pentru iarnă! Este o rețetă atât de veche, însă absolut delicioasă și deosebită!

Astăzi voi pregăti câteva borcane de suc de roșii pentru iarnă, așa cum îl pregătea bunica mea – prin metoda fermentării, apoi fierberii. Acesta nu se strecoară, ca sucul obișnuit, ci se conservă cu tot cu semințe și coajă. În pofida acestui fapt, sucul iese atât de savuros! Vă recomand să-l încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 4,5-5 kg de roșii;

-crenguțe de mărar cu umbrele;

– ardei grași;

– usturoi;

– 1-2 linguri sare pentru 1 borcan de 3 l.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile și tăiați-le în patru bucăți, fără să le îndepărtați cotoarele.

2. Luați câte un borcan curat de 3 l și adăugați câțiva căței de usturoi la baza lui. Noi nu-l vom decoji. De asemenea, adăugați câțiva ardeii tăiați în bucăți, cu tot cu semințe și cotoare și crenguțe de mărar cu tot cu umbrele.

3. Adăugați un strat de roșii în borcan. Apoi luați un sucitor și pasați puțin roșiile cu ajutorul lui.

4. Continuați să umpleți borcanele puțin câte puțin, pasând roșiile, astfel încât să fie acoperite cu propriul suc. Borcanele trebuie să fie pline doar până la nivelul „umerașelor”.

5. Presărați stratul superior de roșii cu câte o lingură de sare și acoperiți borcanele cu capace de plastic. Puneți-le pe o farfurie și lăsați-le să se fermenteze la cald timp de 4-5 zile. Aveți grijă să îndepărtați spuma în fiecare zi.

6. Peste 5 zile, turnați roșiile într-o cratiță încăpătoare și îndepărtați crenguțele de mărar. Pasați conținutul cu ajutorul unui blender de imersie, până la omogenizare.

7. Puneți cratița pe foc și fierbeți sucul de tomate timp de 15-20 de minute.

8. După aceasta, turnați-l în borcane sterilizate și închideți-le ermetic cu capacele lor. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le bine cu un prosop călduros. Lăsați-le să se răcească complet sub el, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna sosul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!