Iată cum puteți curăța pernele cu pene în condiții casnice! Simplu și ușor!

Amatorii de perne din puf sau pene știu cât de bine este să adormi pe ele. Dar nu toată lumea își poate imagina cantitatea de praf pe care o adună. Și, întrucât folosim perna în fiecare zi, nu este surprinzător faptul că aceasta își pierde aspectul prezentabil de-a lungul timpului. Dar asta este doar o jumătate din problemă pentru că, dacă nu sunt îngrijite corespunzător, în ele se pot stabili și acarienii. De aceea, trebuie să știți cum să le curățați în timp util, prin metode cu rezultat garantat.

Nu trebuie să le duceți la o curățătorie pentru aceasta. Le puteți curăța și în condiții casnice. O mașină de spălat sau un aparat de curățat cu aburi vă poate ajuta la readucerea pernei din pene la aspectul și prospețimea de odinioară. Alegeți metoda care vă place și treceți la misiunea importantă de a scăpa de murdărie.

Pernele de mărime mare

Având în vedere faptul că pernele mari uneori nu încap în tamburul mașinii de spălat, ar trebui să luați unele măsuri. Desfaceți-le. Apoi spălați-le separat fața de pernă și umplutura. Pentru a face acest lucru, cumpărați huse speciale sau coaseți-le manual. Puneți penele în ele, închideți-le cu un fermoar și spălați-le.

Folosiți un program delicat și o temperatură de cel mult 40 °C. Nu folosiți detergent praf, ci gel. De asemenea, alegeți unul care nu are un miros puternic și înțepător.

Pernele de mărime mică

În ceea ce privește pernele de mărime mică, atunci cu ele este mult mai ușor. Puneți-le în tamburul mașinii de spălat împreună cu niște mingi de tenis. Acest lucru se face pentru a împiedica penele să se adune în boțuri. Setați temperatura de 30-40 °C și turnați detergentul lichid. După aceasta, uscați bine umplutura, scoțând-o din husă.

Important: Dacă husa este deja foarte uzată, nu puneți perna în mașina de spălat. Mai bine înfățați-o într-o față de pernă groasă, prevăzută cu un fermoar. În caz contrar, husa se poate rupe, iar umplutura poate bloca filtrele mașinii de spălat.

Fără spălare

Pernele pot fi împrospătate și într-un alt mod. Utilizarea unei mașini de spălat nu este obligatorie. Pentru aceasta se poate folosi un fier de călcat cu funcție de curățare cu aburi. Agățați perna de ceva și aburiți-o bine de două ori. Apoi uscați-o.

Aceste metode vă vor ajuta să scăpați de praful care se acumulează pe perne. Dar este important să nu vă confruntați cu o a doua problemă: mucegaiul. Acest lucru se poate întâmpla dacă umplutura nu este uscată corespunzător. Pentru a preveni apariția mucegaiului, încercați să spălați pernele din pene pe vreme caldă. Asta le va permite să se usuce într-o zi sau două. Lăsați-le într-o încăpere uscată, expusă la razele directe ale soarelui și nu uitați să amestecați periodic penele în timpul procesului de uscare.

Spor la treabă!

New