Iată cum puteți păstra peștele în borcane timp de 12 luni! Fără frigider! Fără chimicale!

O rețetă salvatoare de pește conservat, pe care-l veți putea folosi în calitate de garnitură la bucatele dvs. preferate. Acesta poate fi păstrat timp de 12 luni în cămară, la temperatura de 10°C.

INGREDIENTE:

– 2 kg de gingirică (sau orice fel de pește mic);

– sare (grunjoasă) – câte 1 linguriță la fiecare kg de pește;

– oțet de 4% – câte 20 ml la fiecare kg de pește;

– boabe de piper negru (după gust);

– frunze de dafin – câte 1 la fiecare borcan;

– boia de ardei dulce – câte 1 linguriță la fiecare borcan;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (inodor) – câte 40-50 ml la fiecare borcan.

MOD DE PREPARARE:

1. Eviscerați peștele și îndepărtați-i capetele. După aceasta, spălați-l sub un jet de apă rece și lăsați-l să se scurgă bine de apă într-o strecurătoare.

2. Adăugați sarea (câte 1 linguriță la fiecare kg de pește) și amestecați-l cu mâinile foarte bine. De asemenea, adăugați oțetul (câte 20 ml la fiecare kg de pește) și amestecați încă o dată.

3. Pregătiți borcanele, spălându-le bine cu apă și bicarbonat de sodiu și lăsându-le să se scurgă. Luați câte un borcan, adăugați câteva boabe de piper negru la baza acestuia, câte 1 frunză de dafin și câte 1 linguriță de boia de ardei dulce. După aceasta, umpleți-l cu pește.

4. Acum, turnați uleiul vegetal (câte 40-50 ml la fiecare borcan), încât să acoperiți peștele cu el.

5. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le etanș.

6. Tapetați baza unei cratițe încăpătoare cu un prosop de bucătărie și puneți borcanele în ea. Acoperiți-le cu apă rece și puneți cratița pe foc. Lăsați-le să fiarbă sub capac, la foc mic, timp de 3 ore. După aceasta, să le lăsați în apa din cratiță, până când se vor răci complet.

7. Conserva este gata. Acum o puteți depozita în cămară și deschide când veți avea nevoie, pentru a o folosi la bucatele dvs. preferate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New