Îmi alint căpșunile cu un amestec eficient împotriva dăunătorilor și bolilor – recolta va fi una nemaipomenită!

Inițial, am crezut că ingredientele din componența acestui amestec, sunt absolut nepotrivite pentru a fi utilizate pe plantația de căpșuni. Apoi am decis că încercarea vină n-are și, în luna august a aceluiași an, am pregătit amestecul și am stropit plantația. Iar primăvara, când căpșunile erau în perioada de înflorire abundentă, am repetat procedura, pentru că dăunătorii deja își făcură apariția. Iar peste câteva zile frunzele căpșunilor mele s-au ridicat, de parcă mi-ar fi spus ”mulțumesc”. Și flori îmi părea că sunt mai multe deja.

Apoi, din fiecare floare s-a format câte un fruct, dar nu urâte, ca de obicei, ci mari, alungite și de o formă frumoasă. Iar recolta în acel an a fost una nemaipomenită. Nici un fruct de aruncat! De atunci, în fiecare primăvară folosesc acest amestec eficient împotriva dăunătorilor. Iar rețeta este foarte simplă. Aveți nevoie de:

-1 sticlă mare de gudron;

-1 sticluță de mangan sau iod;

-1 ulei eteric de brad;

-1l infuzie de materie organică sau iarbă (cum ar fi paiele, funzele, resturile de diferite plante, scoarță de copac, crengile tocate, iarba pe care o tundeți)

-10 gr de acid boric.

La începutul verii, dizolv toate aceste ingrediente într-un butoi de 40l. Apoi amestec 1 pahar (250 ml) de soluție cu 10l de apă, strecor compoziția și stropesc căpșunile. Iar pe lângă căpșuni și: trandafirii, merii, coacăzul, prunii, piersicii, vișinii, cireșii, zmeurul. Iar plantele mele îmi sunt foarte recunoscătoare! Trandafirii înfloresc bogat, fără să fie afectați de afide; coacăzul dă roada la care înainte puteam doar să visez; iar merii, perii și prunii au fructe fără viermi. Prin urmare, amestecul eficient a salvat nu doar căpșunile, dar grădina întreagă. Recomand această soluție tuturor!

Iar despre căpșuni, cum am mai spus, culeg fructele cu găleata. Îmi ajung și pentru conserve, și pentru nepoți.

Spor la grădinărit!