În câteva minute și foarte ușor curățați fierul de călcat fără soluții speciale!

Dacă pe talpa fierului de călcat au apărut arsuri, acestea pot pur și simplu deteriora hainele dacă rămân pe suprafață. În special dacă haina este deschisă la culoare, deseori, nu mai poate fi salvată. Ca să nu distrugeți cămașa albă preferată, trebuie să îndepărtați urgent arsurile! 

Dar ce e de făcut dacă nu aveți la îndemână, cum de obicei se întâmplă, o soluție specială? Nu e grav, talpa fierului de călcat poate fi curățată cu ajutorul unui mic truc. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-aspirină sau paracetamol; 

-cârpă; 

-pensetă. 

PAȘI DE URMAT: 

1.Pentru început, e nevoie să încălziți talpa fierului de călcat. Setați fierul la temperatura maximă și așteptați, până se înfierbântă. Dacă este pornită automat funcția de aburi, trebuie oprită! În primul rând, aburul vă poate frige, iar în al doilea, suprafața trebuie să fie uscată. 

2. Deoarece pastila este destul de mică, iar talpa destul de fierbinte, cel mai bine ar fi să utilizați o pensetă. Fixați cu ea pastila și frecați talpa fierului. 

3. Aspirina sau paracetamolul se topesc pe talpa fierbinte, dizolvând în același timp și arsurile. Ambele medicamente funcționează la fel de bine. Murdăria dizolvată pur și simplu o îndepărtați cu cârpa, curățați astfel fierul de călcat și obțineți unul ca nou. Iată și tot secretul! 

În timpul procedurii, vă recomandăm să deschideți geamurile, iar după aerisiți bine încăperea. 

Mult spor!