În loc să aruncați pliculețul de ceai, mai bine puneți-l pe calorifer! Veți simți efectul în câteva minute!

Zilnic, fiecare dintre noi bea cel puțin o ceașcă de ceai. Ne bucurăm de gustul său, apoi aruncăm pliculețele fără să ne gândim că pot fi utile pentru ceva. Și în zadar; acestea pot fi folosite în casă prin câteva metode! Citiți articolul în continuare pentru a afla care sunt acestea!

PLICULEȚELE DE CEAI

Nu există nimic mai bun decât o ceașcă de ceai dimineața. Dar nu despre asta vom vorbi astăzi. Ci despre obiceiul de a nu arunca pliculețele date. Să știți că acestea pot face minuni în locuința dvs. Ce fel de minuni? Haideți să vorbim despre ele.

După ce ați făcut ceaiul, uscați pliculețul folosit. Apoi puneți-l pe calorifer. Pentru ce? Pentru a crea un odorizant de aer ieftin și eficient pentru locuință.

Mirosurile neplăcute se acumulează adesea în bucătărie. Dar acest odorizant realizat în condiții casnice vă va ajuta să scăpați de ele. El va absorbi foarte bine mirosurile. Iar dacă îi veți adăuga și câteva picături de ulei esențial, acesta va răspândi și un parfum plăcut. În acest fel, vă veți umple casa cu un parfum proaspăt, fără careva cheltuieli suplimentare. Dar acestea nu sunt toate modurile în care puteți folosi pliculețele de ceai.

Absorbția mirosurilor

După cum am spus deja, pliculețele uscate de ceai absorb bine mirosurile. Prin urmare, acestea pot fi utilizate în diverse scopuri. De exemplu, dacă veți introduce pliculețe uscate în pantofi peste noapte și le veți lăsa într-un loc cald, mirosul și umezeala vor dispărea până dimineața.

De asemenea, pliculețele pot fi puse în dulapurile cu haine. Datorită lor, nu va rămâne niciun miros neplăcut de mucegai. Credem că ați prins ideea. Dacă miroase urât undeva, puneți un pliculeț de ceai acolo.

Îndepărtarea petelor

De asemenea, pliculețele sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea petelor de pe vase. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți următoarea soluție: puneți câteva pliculețe folosite într-un bol cu apă fierbinte, apoi puneți la înmuiat vasele care urmează să fie curățate. Lăsați-le timp de câteva ore, în funcție de gradul de murdărie. Ceaiul va dizolva petele de grăsime și vă va scăpa de a mai freca vasele.

Ceaiul este bun și pentru curățarea mobilierului din lemn. Pentru a face acest lucru, înmuiați pliculețele în apă fierbinte și lăsați-le să se răcească. Apoi, luați o cârpă moale, înmuiați-o în ceai și ștergeți mobilierul cu ea. Acest lucru nu numai că va îndepărta murdăria, dar va ajuta și la readucerea mobilierului la o culoare bogată.

Plantele de interior

De asemenea, un pliculeț de ceai poate deveni un bun îngrășământ pentru plantele de apartament. Pur și simplu turnați conținutul pliculețului de ceai în sol atunci când le udați. Plantele vor fi recunoscătoare și vă vor bucura cu o creștere activă.

Credem că deja ați constatat cât de utile sunt pliculețele de ceai în gospodărie. Nu le aruncați la gunoi! Sperăm că sfaturile noastre simple vă vor fi utile și vă vor ajuta să economisiți din bani.

Spor la treabă!