Încercați să preparați dovleacul astfel – veți obține o mâncare foarte gustoasă și consistentă!

Această supă e în stare să potolească foamea oricui. O puteți pregăti atât la prânz, cât și la cină. Este foarte delicioasă și sățioasă. V-o recomandăm cu drag.

INGREDIENTE:

Pentru perișoare:

– 200 g de carne tocată (la alegere);

– 1 ceapă de mărime mică;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

Pentru aluat:

– 150 g de dovleac;

– 2 linguri de făină;

– 1 praf de sare;

Pentru supă:

– 1 cartof de mărime mare;

– 1 morcov de mărime mare;

– 1 ceapă;

– 2 linguri de unt;

– sare (după gust);

– 5 boabe de ienibahar;

– 1 frunză de dafin;

– verdeață (la alegere).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: Decojiți dovleacul și tăiați-l în formă de cubulețe. Transferați-le într-o cratiță, acoperiți-le cu apă și puneți-le la fiert.

2. Pregătiți perișoarele: Într-un bol separat, încorporați carnea tocată cu ceapa tăiată în formă de cubulețe. Asezonați ingredientele cu sare și piper negru măcinat (după gust) și amestecați.

3. Modelați perișoarele în palme din amestecul obținut și puneți-le pe o farfurie.

4. Turnați apă într-o cratiță și aduceți-o în punctul de fierbere. Transferați chifteluțele obținute în ea și lăsați-le să fiarbă.

5. Între timp, scoateți dovleacul de pe foc. Scurgeți-l de apă și pasați-l cu o furculiță într-un recipient potrivit. După aceasta, adăugați făina și un praf de sare. Inițial, amestecați cu spatula, apoi frământați aluatul final cu mâinile. Acesta trebuie să fie moale, omogen și nelipicios. Acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați ori pe masă, ori în bol să se „odihnească”.

6. Decojiți legumele. Tăiați ceapa și cartofii în formă de cubulețe, iar morcovul dați-l prin răzătoarea cu găuri mari. Cartoful puneți-l într-un bol și acoperiți-l cu apă rece.

7. Încingeți o tigaie cu două linguri de unt, adăugați ceapa și prăjiți-o la foc mediu, până când se va înmuia puțin. După aceasta, adăugați morcovul, amestecați și prăjiți-l împreună cu ceapa timp de câteva minute.

8. Adăugați cartofii și prăjeala obținută în cratiță și amestecați. Asezonați supa cu sare după gust, adăugați o frunză de dafin și boabele de ienibahar. Lăsați-o să mai fiarbă la foc moderat timp de 10 minute.

9. Întindeți bila de aluat într-o turtă ovală cu lățimea de 0,5 cm, folosind sucitorul. După aceasta, ungeți-o cu puțin ulei vegetal pe ambele părți și începeți să o rulați într-un rulou. După fiecare 2 răsuciri să o tăiați cu cuțitul, apoi să continuați. Noi am obținut 4 rulouri.

10. Aliniați rulourile obținute unul lângă altul și tăiați-le pe toate odată în formă de rondele subțiri. În final, dezlipiți-le una de alta și amplasați-le într-o farfurie.

11. Adăugați rondelele de aluat în cratița cu supă și gătiți-le până când se vor ridica la suprafață.

12. Când toate ingredientele vor fi fierte, adăugați verdeața tocată mărunt și amestecați.

13. Turnați supa în farfurii, chemați familia la masă și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!