Incredibil de gustos și foarte sățios! Puțin chefir, făină și plăcinta se coace zece minute!

Vă avertizăm din start, este imposibil să rezistați și să nu mâncați măcar o felie! Plăcinta este deosebit de gustoasă și consistentă. În plus, are nevoie de doar 10 minute la cuptor!

INGREDIENTE:

– 200 ml de chefir, iaurt sau lapte acru;

– 250 gr de făină;

– 40 gr de ulei;

– 1 linguriță de zahăr;

– ½ linguriță de sare;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

– 300 gr de cartofi (curățați);

– 200 gr de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbeți cartofii în apă cu sare, până vor fi gata.

2. Amestecați făina cu bicarbonat.

3. Turnați chefirul într-un vas, adăugați ulei, sare, zahăr și amestecați cu telul.

4. Încorporați treptat făina cernută cu bicarbonat și frământați un aluat elastic și practic nelipicios (posibil să mai aveți nevoie de puțină făină). Îl puneți într-o pungă de plastic și îl lăsați să se odihnească.

5. Între timp, pasați cartofii cu pasatorul, cât să obțineți un piure, adăugați cașcaval dat prin răzătoare, piper negru și amestecați. Lăsați umplutura să se răcorească.

Sfat. Trebuie să aveți aproximativ aceeași cantitate de aluat și umplutură. Noi am obținut 550 gr de aluat și aproximativ 500 gr de umplutură.

6. Formați plăcinta direct pe o folie de copt din silicon. Treceți aluatul prin făină și întindeți cu mâinile un blat rotund.

Sfat. Dacă e nevoie, presărați mâinile cu făină.

7. Adăugați umplutura în mijloc, adunați marginile în mijloc și le lipiți.

8. Răsturnați plăcinta și o aplatizați cu mâinile, cât să obțineți diametrul de aproximativ 30 cm.

9. Transferați folia pe tava de copt, ungeți plăcinta cu gălbenuș bătut cu puțin lapte, faceți o crestătură în mijloc și o dați la cuptorul preîncălzit până la 220°С pentru 10 minute.

Lăsați plăcinta să se odihnească puțin și o puteți tăia. Serviți-o caldă, cât se întinde cașcavalul. Dar și rece rămâne la fel de gustoasă. Cu umpluturile puteți experimenta la nesfârșit: varză, carne tocată, ou cu ceapă, pește, ciuperci etc. Plăcinta este moale, gustoasă și apetisantă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!