Infuzie din frunze de dafin pentru plantele de cameră care va asigura înverzirea și înflorirea abundentă a acestora!

Dacă doriți ca plantele dvs. de cameră să fie mereu verzi și să înflorească abundent, atunci acestea trebuie să fie bine îngrijite și hidratate în mod regulat. Bineînțeles, în zilele noastre puteți găsi tot felul de fertilizatori în magazine, dar nu de fiecare dată este nevoie să mergeți acolo pentru a obține cei mai buni nutrienți. E suficient să vă uitați ce aveți prin bucătărie. Pentru că suntem siguri, că fiecare are acasă un pachet de frunze de dafin. Și probabil că majoritatea dintre noi îl folosim doar în scopul său direct – la gătit. Dar, de fapt, frunza de dafin poate fi folosită și pentru floricultură.

Dacă nu ați știut, frunza de dafin posedă proprietăți antiseptice și antibacteriene. De asemenea, este bogată în vitaminele B, A și C și conține potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, sodiu și zinc. Nu în ultimul rând, frunza de dafin este bogată în acid acetic și formic, care au un excelent efect stimulator asupra plantelor. Toate acestea o fac un fertilizator excelent pentru plantele de apartament.

Pentru a pregăti o infuzie din frunze de dafin pentru plante, va fi suficient să luați 4 frunze de dafin și să turnați peste ele 1 litru de apă caldă, de aproximativ 70°C. Lăsați frunzele să se înmoaie timp de 3-4 ore și infuzia este gata. O puteți pulveriza atât peste frunze, cât și pe substratul din ghiveci. Însă aveți grijă să nu exagerați cu cantitatea, și nu vă recomandăm să o aplicați mai des decât o dată pe lună.

Spor la grădinărit!

New