Înghețata „Plombir” cu glazură de ciocolată: o rețetă simplă, care necesită doar 3 ingrediente!

Ce poate fi mai bun decât înghețata în timpul căldurilor văratice? Majoritatea dintre noi preferă să cumpere acest deliciu revigorant din magazine, chiar dacă știm totul despre conservanți, coloranți, aromatizatori și alte chimicale, care intră în componența sa.

Totuși puteți să pregătiți acest desert în condiții casnice! În acest scop nu este obligatoriu să aveți un aparat special de înghețată, iar modul rapid de preparare și setul de ingrediente văr vor surprinde în mod plăcut.

Astfel, astăzi vă vom povesti cum se prepară formidabilul „Plombir” cu glazură de ciocolată din numai 3 ingrediente.

INGREDIENTE:

-300 g de lapte condensat (sau mai puțin);

-300 ml de smântână dulce (cu conținutul minim de grăsime de 26%);

-90 g de ciocolată cu lapte (pentru 4 păhăruțe de unică folosință).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați smântâna dulce într-un bol și bateți-o cu mixerul sau telul până va deveni pufoasă. Ea trebuie să-și mărească volumul de aproximativ 2 ori. Baterea cu mixerul durează maxim 1-2 minute.

2.Amestecând cu mixerul pornit la viteză mică, adăugați treptat, în jet subțire, laptele condensat. Această rețetă presupune utilizarea unei proporții de 1:1 de smântână dulce și lapte condensat. Însă puteți să folosiți propria dumneavoastră proporție — după gust.

3.Folosind polonicul, transferați compoziția pentru înghețată într-un recipient confortabil (puteți să utilizați atât forme de silicon, cât și o caserolă obișnuită). Dați viitoarea înghețată la congelator.

4.Dacă doriți, puteți să pregătiți înghețata, învelindu-o în ciocolată. În acest scop este necesar să topiți ciocolata cu lapte pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

5.Turnați ciocolata topită în păhăruțe de carton (de unică folosință) și răspândiți-o uniform pe toată suprafața lor interioară. Apoi răsturnați păhăruțele și scurgeți excesul de ciocolată înapoi în bol, lăsând doar un strat subțire pe pereții lor. Dați recipientele respective la congelator pentru 10 minute.

6.Umpleți păhăruțele cu înghețată și înfigeți bețișoare de lemn în mijlocul lor (puteți să folosiți furculițe de unică folosință). Apoi dați-le la congelator pentru minim 4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

7.După ce înghețata se va întări, secționați puțin păhăruțele de carton și îndepărtați-le cu grijă de pe suprafața desertului.

Gata! Nu uitați să distribuiți această rețetă simplă a desertului văratic, adorat de toți, prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!