Îngrășământ deosebit pentru căpșuni!

În perioada înfloririi, căpșunile au nevoie de hrană. Am decis să vă împărtășim rețeta unui îngrășământ mai deosebit, pregătit special pentru căpșuni.

Dar, mai întâi, e nevoie să afânați solul și să irigați bine patul cu căpșuni.

De asemenea, între rânduri, puteți mulci pământul cu iarbă cosită. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru între tufe, deoarece devine incomodă irigarea culturilor și afânarea solului.

AVEȚI NEVOIE DE:

-îngrășământ verde (de urzici): în căldarea cu urzici turnați apă și lăsați la măcerat pentru 7 zile;

-îngrășământ cu drojdie: amestecați 100 gr de drojdie, 100 gr de zahăr și 3l de apă. Lăsați soluția la măcerat timp de 10 zile, dar, dacă doriți să grăbiți procesul, atunci adăugați apă caldă (aproximativ 35 grade) și puneți căldarea cu amestec în seră. Îngrășământul trebuie să devină transparent, dar dacă aveți puțin timp la dispoziție, îl puteți folosi și peste 3 zile;

-îngrășământ cu pâine: umpleți 1/3 de găleată (5l) cu pâine uscată (în special, neagră), adăugați apă la temperatura camerei și lăsați amestecul timp de 3 zile.

PAȘI DE URMAT:

1.Într-un vas încăpător, adăugați câte 1l de fiecare îngrășământ (în total 3l).

2.Apoi diluați soluția cu apă în proporții de 1:8, adică adăugați aproximativ 24l de apă (aproximativ 2½ căldări).

3.Apoi udați căpșunile: câte aproximativ 1l de îngrășământ pentru fiecare tufă.

Următoare fertilizare o efectuați când căpșunele vor începe să se coacă, dar folosiți doar îngrășământ verde, pentru ca să se dezvolte frunctele, nu masa vegetativă. Udați culturile o dată în săptămână, până la sfârșitul fructificării.

Iată cum arată o adevărată tufă de căpșuni, care are doar 4-5 frunze și tocmai 19 fructe.

Spor la grădinărit!