Îngrășământ foarte folositor: pentru roșii, ardei și castraveți! Bogat în calciu, potasiu, magneziu și fosfor!

Doriți o recoltă bogată de castraveți, roșii, ardei și alte culturi și ca plantele să nu se îmbolnăvească, să crească bine și să se dezvolte viguros? Atunci vă propunem rețeta unui îngrășământ lichid natural, care poate fi utilizat pentru aproape toate culturile.

Acesta ajută la creșterea numărului de legături și reglează creșterea plantelor. Îngrășământul conține mult calciu, fosfor, potasiu și aminoacizi care stimulează buna dezvoltare. Datorită lui, veți putea observa rapid o creștere a producției și plantele nu se vor îmbolnăvi. Este un îngrășământ trei în unu care vă ajută să obțineți cât mai multe legături care nu cad și o recoltă frumoasă de fructe care se coc mai rapid și sunt dulci și gustoase.

Veți avea nevoie de:

– 3 pahare de cenușă;

– 1 l de zer;

– jumătate de linguriță de iod;

– 10 l de apă.

Mod de preparare:

1. Adăugați cenușa și zerul într-o găleată. Lăsați amestecul să stea timp de aproximativ 2-3 ore. Acest lucru se face pentru ca hormonul de calciu să interacționeze cu acidul lactic și să obțineți lactatul de calciu, care se dizolvă bine în apă. Astfel, planta va primi o cantitate mare de calciu, potasiu, fosfor, magneziu și alte elemente.

Notă: Cenușa este bună deoarece conține până la 75% calciu, 13% potasiu, 7% fosfor, 4% magneziu și 1% siliciu, precum și mangan, sulf și alte microelemente importante pentru plante. Dar cenușa poate fi și rea deoarece unele elemente nu se dizolvă bine în apă. Pentru a le dizolva în apă, folosim de obicei acizi. De exemplu, carbonatul de calciu nu se dizolvă deloc în apă și pentru a obține o formă solubilă de calciu adăugăm acizi, cum ar fi acidul lactic sau zerul.

2. De asemenea, zerul conține o mulțime de vitamine, aminoacizi și alte substanțe nutritive care ajută la creșterea plantelor. Pentru a preveni bolile plantelor, putem adăuga și iod – aproximativ jumătate de linguriță la 10 l de apă. Deci, adăugați iodul în găleată și aduceți volumul până la 10 l, umplând-o cu apă. Acesta este un concentrat, pe care îl vom dilua cu apă curată, deoarece este foarte puternic.

3. Și pentru a nu arde plantele, adăugați un pahar din acest amestec în alți 10 l de apă și udați-le la rădăcină. Plantele pot fi udate cu această soluție o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, în funcție de starea lor.

4. De asemenea, acest îngrășământ nu trebuie amestecat cu îngrășămintele azotate, deoarece cenușa neutralizează azotul. Dacă alternați între îngrășămintele azotate și potasice, nu le amestecați împreună, ci aplicați-le în perioade diferite. De exemplu, astăzi aplicați acest îngrășământ cu potasiu și calciu și după trei-patru zile puteți aplica un îngrășământ azotat.

Datorită acestui îngrășământ veți avea plantele sănătoase, nu se vor îmbolnăvi și vă vor bucura cu o recoltă cât mai bogată!

Spor la grădinărit!