Îngrășământul universal pentru creșterea recoltei — se aplică în timpul rodirii culturilor!

Vă oferim rețeta unui îngrășământ simplu și eficient pentru culturile leguminoase, care se aplică în timpul rodirii lor și contribuie la mărirea recoltei!

În perioada rodirii abundente toate culturile leguminoase au nevoie de o cantitate mai mare de macroelemente (potasiu, calciu, fosfor, magneziu) și microelemente.

Când nutrienții sunt insuficienți, scade brusc rodul și are loc formarea necalitativă a noilor flori și ovare. În aceste condiții planta nu este capabilă să hrănească fructele noi și, de aceea, se produce rejectarea și căderea ovarelor.

Ca să creșteți rodirea tuturor culturilor, puteți să aplicați fertilizarea cu decoct de cenușă de lemn, în care se adaugă acid boric. Cenușa de lemn conține o cantitate mare de substanțe folositoare pentru plante, care influențează pozitiv rodirea (printre altele, acestea sunt într-o formă ușor asimilabilă). Borul este, de asemenea, un microelement important pentru dezvoltarea florilor, ovarelor și fructelor pe toate plantele.

Acest îngrășământ este deosebit de potrivit pentru culturile, care încep să rodească din partea inferioară a tufei și, pe măsura creșterii în înălțime, formează fructe și pe ramurile superioare. Din această categorie fac parte roșiile, vinetele, castraveții și ardeii.

AVEȚI NEVOIE DE:

-10-11 litri de apă;

-un borcan de 1 litru de cenușă de lemn;

-½ linguriță de acid boric;

-1-2 lingurițe de soluție de spălat vasele;

-un vas pentru fierbere + o găleată de 10 litri;

-o strecurătoare + o bucată de tifon.

MOD DE PREPARARE ȘI APLICARE:

1.Turnați 4-5 litri de apă într-o găleată veche (sau alt vas, de care nu mai aveți nevoie). Puneți-o pe foc. Când apa se va încălzi, adăugați cenușa în ea și amestecați.

2.Fierbeți decoctul timp de 20 minute din momentul clocotirii, sub capac, amestecând periodic. În timpul fierberii se poate forma spumă pe suprafața decoctului. De aceea, cel mai bine ar fi să nu lăsați compoziția fără supraveghere, ca să nu murdăriți plita.

3.Lăsați decoctul să se răcească, după care strecurați-l cu ajutorul unei strecurători tapetate cu tifon sau o pânză fină.

4.Completați decoctul cu apă până veți obține o soluție de 10 litri.

5.Dizolvați acidul boric într-o cantitate mică de apă fierbinte. Apoi adăugați-l în soluția de cenușă.

6.Adăugați soluția de spălat vasele și amestecați. Ea are rol de adeziv și contribuie la menținerea mai îndelungă a soluției pe frunzele plantelor.

7.Înainte de fertilizare culegeți toate legumele coapte de pe tufe.

8.Transferați soluția de cenușă într-un recipient cu pulverizator. Stropiți frunzele tufelor cu ea. Fertilizarea foliară trebuie realizată neapărat dis-de-dimineață, pe înserate sau într-o zi posomorâtă.

Folosiți acest îngrășământ eficient și toate culturile leguminoase vă vor oferi o recoltă abundentă! Veți observa că va crește numărul de flori și ovare. De asemenea, legumele se vor dezvolta și vor crește mai repede.

Spor la grădinărit!