Înrădăcinarea trandafirului din buchet! Verificat – funcționează!

Când primim în dar un buchet frumos de trandafiri, ne pare foarte rău să-l dăm la gunoi, după ce florile se ofilesc. Astfel, au apărut un șir de posibilități de a înrădăcina acești trandafiri. Multe am încercat, dar această metodă chiar funcționează. Verificat, trandafirii din buchet se înrădăcinează! 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-2 pungi de plastic pentru gunoi; 

-ziare; 

-butași de trandafir. 

PAȘI DE URMAT: 

1.Alegeți butașii potriviți și îi tăiați oblic sub ochiul inferior, iar deasupra celui superior faceți o tăietură dreaptă. Pe suprafața butașului, păstrați 3-4 ochiuri și îndepărtați frunzele. 

Important! Atunci când tăiați oblic, vârful tăieturii trebuie să fie în direcția inversă mugurului. 

2. Așezați o pungă de plastic pe masă, deasupra adăugați ziar umed și așezați toți butașii pe una din marginile lungi ale ziarului. 

3. Înfășurați butașii în ziarul umed. 

4. Dacă ziarul este îngust și nu acoperă complet capetele butașilor, îi înfășurați din nou în alt ziar umed, dar deja pe diagonală, împachetând capetele. 

5. Puneți butașii cu ziar în punga de plastic și o legați, astfel încât în interior să se formeze efectul de seră. 

6. Punga cu butași o adăugați în a doua pungă și răsuciți marginea, nu e neapărat să o legați. 

7. Pe capetele tăiate vor apărea rădăcini crescute peste aproximativ 1 lună, în funcție de temperatura încăperii în care vor sta butașii (se recomandă loc răcoros și umbrit). Important este ca ziarul să fie mereu umed. 

 8. Puteți planta trandafirii în câmp deschis, la umbră, sub sticle sau borcane. Cel mai bine ar fi să-i plantați în ghiveci, iar ghiveciul să-l dați în subsol, pentru păstrarea peste iarnă. 

Încercați, experimentați! Sperăm să reușiți, iar trandafirii din buchet să vă bucure privirea în continuare! 

Mult spor!