Înrădăcinarea văratică a butașilor de trandafiri. Rezultat garantat 100%!

Fiecare grădinar și horticultor știe că înrădăcinarea butașilor de trandafiri este un proces destul de complicat. Butașii putrezesc, se adaptează greu, nu suportă nici cele mai mici schimbări climatice. Însă datorită acestei metode de înrădăcinare veți uita de aceste probleme.

Butașii trebuie înrădăcinați la mijlocul verii, când primele flori de pe tufele de trandafiri se ofilesc. Alegeți ramuri nici prea groase, nici prea subțiri. Divizați-le în butași cu câte 2 muguri. Secțiunea inferioară trebuie să fie oblică, iar cea superioară — dreaptă. 

Înainte de plantare înmuiați butașii în apă pentru 30-60 minute, ca să se îmbibe cu ea. Această etapă este foarte importantă. 

Următorul secret mic pentru înrădăcinarea reușită și rata mare de adaptare a butașilor de trandafiri este nisipul. Răspândiți un strat de nisip cu grosimea de aproximativ 2 cm pe suprafața solului din grădină. Udați-l bine cu apă. 

Scufundați baza fiecărui butaș (secțiunea oblică) în cenușă de lemn. 

Apoi plantați-i în stratul de nisip. 

Ultimul secret constă în acoperirea butașilor. Folosiți un material simplu, transparent și compact — nu trebuie să permită pătrunderea aerului: de exemplu, sticle de plastic cu volum mare, diverse obiecte de sticlă sau chiar un acvariu. Udați butașii, turnând apa în jurul mini serelor obținute. Lăsați-i în această stare până la toamnă, după care permiteți-le să se călească puțin, întredeschizând mini serele și iar acoperiți-i pentru toată iarna.

Până la începerea noului sezon de grădinărit butașii vor crește semnificativ și vor deveni mai rezistenți, iar peste vreo 2 ani vă vor bucura prin înflorirea lor abundentă. 

Spor la grădinărit!