Insecticid natural pentru combaterea gândacilor de Colorado și a afidelor! Economic, însă foarte eficient!

Astăzi vă vom prezenta un insecticid natural foarte eficient în combaterea gândacilor de Colorado și a afidelor. Acești dăunători pot provoca multe pagube grădinii sau paturilor dvs. de legume, dar cu această soluție, veți puteți scăpa de ei definitiv.

Credeți sau nu, unul dintre cei mai buni insecticizi pentru este săpunul. Acest produs este sigur pentru mediu, inofensiv pentru oameni și animale, dar extrem de eficient în combaterea dăunătorilor.

Veți avea nevoie de:

– 1 lingură de săpun lichid (de preferat natural sau fără parfum);

– 1 l de apă.

Mod de preparare:

1. Luați 1 l de apă și turnați-l într-un recipient potrivit. Adăugați 1 lingură de săpun lichid și amestecați.

Notă: Este important să nu folosiți mai mult săpun decât este indicat în proporție, deoarece o concentrație excesivă de săpun poate distruge plantele. De asemenea, este important să alegeți un săpun natural și fără parfum, deoarece și săpunurile puternic parfumate pot afecta negativ plantele.

Mod de utilizare:

2. Înainte de a aplica insecticidul, asigurați-vă că și condițiile meteorologice sunt potrivite. Este ideal să aplicați insecticidul dimineața sau seara, după apusul soarelui.

3. Umpleți pulverizatorul cu amestecul preparat de apă și săpun. Pulverizați soluția uniform pe toate părțile plantei, în special pe partea inferioară și superioară a frunzelor, unde se găsesc de obicei afidele și ouăle dăunătorilor. Asigurați-vă că întreaga plantă este bine acoperită cu insecticid.

4. Repetați procesul de aplicare a insecticidului la fiecare 5-7 zile, până când numărul dăunătorilor se va reduce considerabil sau vor fi complet eliminați.

Spor la grădinărit!