Insecticid puternic și ecologic pentru legume, fructe, răsaduri și alte plante, pregătit în condiții casnice!

Protejarea de dăunători este un pas cheie în păstrarea plantelor sănătoase și productive. Afidele, acarienii, melcii și alți dăunători pot distruge plantele și afecta creșterea și dezvoltarea acestora. Pe lângă daunele directe asupra plantelor, dăunătorii pot transmite și diverse boli care pot cauza probleme serioase culturilor de grădină.

Astăzi vă vom prezenta unul dintre cele mai puternice insecticide naturale care se descurcă bine cu protejarea plantelor de afide, omizi, limacși, gândaci de Colorado, acarieni și muște albe, pe care îl puteți pregăti cu ușurință în condiții casnice.

Veți avea nevoie de:

– câțiva căței de usturoi;

– 1 ceapă roșie mică;

– 1 l de apă;

– ¼ dintr-o linguriță de boia de ardei iute.

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara acest insecticid natural, curățați câțiva căței de usturoi și o ceapă roșie mică de coajă. Tăria soluției va depinde de cantitatea de ceapă pe care o veți utiliza. Compușii activi de sulf din ceapă acționează ca un pesticid puternic prin distrugerea ciupercilor și îndepărtarea dăunătorilor de la sursa lor de hrană.

2. Puneți totul într-un blender, adăugați puțină apă și pasați.

3. Diluați amestecul rezultat cu 1 l de apă caldă și adăugați puțină boia de ardei iute. Gustul puternic și înțepător al ardeiului îndepărtează afidele și le îngreunează sarcina de a se hrăni cu plante.

4. Lăsați soluția să se infuzeze peste noapte pentru ca ceapa să-și facă efectul. Puteți adăuga și o linguriță de săpun lichid în amestec, care va spori efectul.

5. După 24 ore, strecurați soluția, pentru a nu înfunda pulverizatorul și, în funcție de cantitatea de ardei și ceapă adăugată, diluați-o cu apă curată (aproximativ 1 l).

Mod de utilizare:

6. Este foarte important să pulverizați plantele sub frunze, deoarece acolo dăunătorii își depun ouăle. Dacă nu veți distruge ouăle, problema nu va fi rezolvată.

7. Aplicați tratamentul dat o dată pe săptămână sau ori de câte ori este necesar.

Spor la grădinărit!