Învelesc carnea tocată în frunze de varză și pregătesc acest deliciu pentru familia mea! Toți l-au îndrăgit!

Vă prezint o rețetă de șuberece leneșe pe tigaie, pentru care nu veți avea nevoie de aluat. Acesta se înlocuiește cu frunze moi de varză tânără, datorită cărora capătă un gust și o aromă foarte deosebită! Este o rețetă rapidă, pe care vă recomandăm să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1 varză;

Pentru umplutură:

– 1 ceapă de mărime mare;

– 1 morcov de mărime medie;

– 5-6 linguri de ulei vegetal;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– 2,5 lingurițe de sare;

– 2 prafuri de piper negru măcinat;

– 1 linguriță de usturoi uscat;

– 370 g de carne tocată;

Pentru panadă:

– 4 ouă;

– 2 linguri de făină;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați și îndepărtați cotorul verzei.

2. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Puneți varza în ea, cu gaura de la cotor în sus și, din moment ce va da în clocot, mai fierbeți-o timp de aproximativ 10 minute, fără să o acoperiți cu capacul. Desprindeți frunzele moi cu ajutorul unei furculițe, puneți-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.

Notă: În imaginea de mai sus, puteți vedea câte frunze am obținut. Pentru această rețetă vom utiliza doar frunzele mare. Pe cele mici le vom congela și folosi mai târziu la sarmale.

3. Pregătiți umplutura: decojiți ceapa și tăiați-o mășcat. Puneți-o în vasul unui robot de bucătărie și mărunțiți-o bine. Adăugați-o într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal și prăjiți-o până când se va înmuia un pic.

4. Decojiți morcovul și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Transferați-l peste ceapa din tigaie și amestecați. Prăjiți legumele împreună, până când vor începe să se rumenească ușor.

5. Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Asezonați-o cu sare, piper negru măcinat și usturoi uscat. De asemenea, adăugați prăjeala de legume și pasta de tomate. Amestecați totul cu o spatulă.

6. Pregătiți panada: spargeți ouăle într-un vas încăpător (astfel încât șuberecele să încapă în el). Adăugați făina, sare și piper negru măcinat (după gust) și omogenizați ingredientele cu autorul unei furculițe.

7. Îndepărtați nervurile groase ale frunzelor de varză. După aceasta, luați câte 2 linguri de umplutură și răspândiți-le uniform pe o jumătate din frunză, apoi aduceți cea de-a doua jumătate deasupra și aplatizați-o un pic cu degetele. Modelați astfel toate șuberecele și puneți-le pe o farfurie.

8. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Luați câte un șuberec, înmuiați-l în panadă pe ambele părți, apoi transferați-l în tigaie. Prăjiți-le pe toate pe ambele părți, la foc mediu, până când se vor rumeni frumos.

9. Când veți prăji astfel toate șuberecele, puneți-le pe toate în tigaie și acoperiți-le cu un capac. Lăsați-le să se înăbușe timp de 30 de minute, pentru ca varza să se înmoaie și carnea să fie gata. Puteți să adăugați un pic de apă.

10. Scoateți șuberecele pe un platou și serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!