Jeleuri de fructe: doar trei ingrediente și un timp minim de preparare!

Jeleurile de fructe freamătă inimile multor amatori de dulciuri. Acest desert iubit din copilărie pare încă mai apetisant, când este preparat în condiții casnice. Puteți să pregătiți jeleurile din orice suc, nectar și compot de fructe. 

Prepararea jeleurilor este simplă și rapidă. Aveți nevoie de doar 3 ingrediente disponibile: suc de fructe, zahăr și gelatină. Dacă doriți, puteți să adăugați puțin suc de lămâie: el oferă o notă acrișoară și contribuie la echilibrarea gustului. Fără îndoială, jeleurile reprezintă unul dintre cele mai bune deserturi, cu care vă puteți răsfăța familia și prietenii!

INGREDIENTE:

-300 ml de suc de fructe (noi am folosit suc de vișine);

-160 g de zahăr (sau după gust);

-40 g de gelatină.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați sucul de fructe, zahărul și gelatina într-o cratiță cu fundul gros. Lăsați gelatina să se hidrateze, conform instrucțiunilor indicate pe ambalajul ei.

2.Apoi încălziți compoziția pe foc mic-moderat, până când gelatina și zahărul se vor topi, amestecând continuu. Aveți grijă să nu o clocotiți, ca să nu se inactiveze gelatina. Cum numai va deveni omogenă, luați-o de pe foc.

3.Ungeți o formă dreptunghiulară cu un strat subțire de ulei rafinat de floarea-soarelui. Transferați compoziția obținută în ea, strecurând-o printr-o sită măruntă. 

4.Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care acoperiți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider până se va închega complet (aproximativ 2 ore).

5.Scoateți cu grijă jeleul din formă și tăiați-l în bucățele.

Jeleurile delicioase și colorate sunt gata! Acest deliciu minunat se prepară ușor, poate fi ambalat frumos și oferit în dar cuiva drag!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New