La o nuntă din Kazahstan, oaspeții au fost serviți cu un tort-castel cu o înălțime de 4 metri și o greutate de 1,5 tone!

Când în Kazahstan a avut loc o nuntă fastuoasă a unei rude apropiate a președintelui țării și a nepotului unui renumit antreprenor, această sărbătoare ar fi trebuit să fie mediatizată doar de mass-media din țară, însă a provocat interesul practic tuturor publicațiilor lumii, precum și a utilizatorilor rețelelor de socializare.

Și motivul a fost…tortul. Această capodoperă de 1,5 tone, care a costat 176 000 de dolari, a fost punctul culminant al nunții.

Se cunoaște că tortul a fost făcut de renumitul cofetar Renat Agzamov, la care apelează aproape toate vedetele showbiz-ul rusesc.

În ceea ce privește capodopera de la nunta fiicei nepotului președintelui Kairat Satybaldy Aruzhan și nepotul antreprenorului Serikzhan Seytzhanova și Amirzhan, în acest caz cofetarul și-a depășit propria performanță.

Cu 3 zile înainte de nuntă, echipa de cofetari a lucrat la castelul culinar fără pauze, înlocuindu-se între ei zi și noapte. Greutatea totală a tortului a fost de aproape 1 500 de kilograme, iar înălțimea de 4,2 metri.

Când a fost adus în sală, oaspeții de uimire au uitat de tot și de toate. Dacă ar fi să analizăm prețurile de pe site-ul web al lui Renat Agzamov, acest tort a costat 176 000 de dolari!

Capodopera lui Renat Agzamov este cu adevărat demnă de a fi pe lista celor mai scumpe torturi din lume, care fascinează prin priceperea și imaginația cofetarilor.

V-a impresionat pe dumneavoastră?