La serviciu la palat? La curtea reginei Elisabeta există 7 posturi neobișnuite, despre existența cărora nici nu v-ați putut imagina!

Să lucrezi pentru familia regală este o mare responsabilitate, dar și o experiență foarte impresionantă. Pe lângă posturile clasice, cum ar fi asistenții sau bucătarii-șefi, există și unele destul de exotice — de exemplu, cimpoierul personal.

În total, sunt 5 departamente, care funcționează în cadrul curții regale: cancelaria, trezoreria, răspunzătorul pentru siguranța și demonstrarea exponatelor din colecția regală „Collection Trust”, responsabilul pentru organizarea evenimentelor cu participarea Măriei Sale „The Lord Chamberlain’s Office” și, bineînțeles, „Household” sau „Gospodăria”, care propun cele mai incredibile posibilități de angajare.

1. COMPOZITORUL CURȚII REGALE

Acest post a fost înființat încă în 1625. Persoana angajată ocupă funcția respectivă pe parcursul a 10 ani. Compozitorul este responsabil de compunerea muzicii pentru evenimentele familiale sau oficiale, inclusiv de importanță națională.

2. CUSTODELE MĂRCILOR POȘTALE

Colecția regală de mărci poștale este destul de veche: ea a început să fie adunată la sfârșitul secolului XIX. Se spune că Elisabeta a II-a a moștenit-o de la tatăl său și a completat-o pe parcursul vieții sale. Custodele este responsabil de asigurarea integrității colecției și căutarea exemplarelor rare, demne să facă parte din ea.

3. ASTRONOMUL REGAL

Dacă știți ce este cometa Halley, atunci trebuie să aflați că ea a fost numită astfel în 1720 în cinstea astronomului de la curte Edmond Halley. Acest post a fost înființat în mod oficial în 1675. Persoana, care îl ocupă, o consultă pe Măria Sa despre tot ce se întâmplă în spațiul cosmic vizibil.

4. CUSTODELE „PORTOFELULUI SECRET”

Acest angajat este unul dintre cei mai importanți, deoarece anume el controlează cheltuielile și veniturile familiei regale. Bunurile Casei de Windsor valorează sute de milioane. De aceea, sunt necesare o educație și o experiență corespunzătoare.

5. OPERATORUL TELEFONIC

Deși Măria Sa folosește cu succes dispozitivele mobile contemporane, personalul curții include și postul de operatorul telefonic. Această muncă nu poate fi numită ușoară: Curtea Regală primește aproximativ 7000 apeluri în fiecare săptămână!

6. CUSTODELE RUFĂRIEI DE MASĂ

Rufăria și toate celelalte obiecte de masă, pe care le folosește familia regală, se află în grija persoanei, care ocupă acest post. Custodele este responsabil de calitatea și corespunderea standardelor Casei Regale și, de asemenea, face tot posibilul, ca să păstreze obiectele respective pentru generațiile viitoare.

7. CUSTODELE RAMELOR ȘI TABLOURILOR

Mai mult de 770 odăi ale Palatului Buckingham sunt decorate cu opere de artă: tablouri, portrete și, probabil, fotografii. Custodele trebuie să aibă grijă de starea lor și să facă propuneri pentru creșterea rezistenței la uzură, fără afectarea aspectului lor exterior.

Trebuie să menționăm că și salariile sunt destul de respectabile. Noi nu știm cu siguranță care sunt salariile posturilor enumerate mai sus, dar unele publicații au distribuit informații despre salariile personalului răspunzător de treburile gospodărești.

Lacheii primesc puțin mai mult de 10$ pe oră, iar majordomii — aproximativ 19.000 dolari pe an. Următorii sunt spălătorii de vase (21.000$), grădinarii (22.000$), groomii (25.000$) și operatorii telefonici (29.000$).

Bineînțeles, puteam să presupunem că la curtea regală există posturi neobișnuite și chiar ciudate. Dar care dintre cele enumerate mai sus vi se pare cel mai interesant?