Lapte acru de casă. Toate aspectele preparării acestui deliciu!

Ați gustat vreodată laptele acru de casă? Este un preparat lactat original, având ceva comun cu chefirul, laptele covăsit și iaurtul. El potolește excelent foamea și setea, fiind ideal pentru cei care au grijă de siluetă și pentru zilele fierbinți de vară. Conține puține calorii și se prepară foarte ușor. Se consideră că el are proprietăți detoxifiante, fiind potrivit pentru tratarea mahmurelii și întărirea imunității.

INGREDIENTE:

-1 litru de lapte;

-4 linguri de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o cratiță și încălziți-l pe foc moderat până va ajunge la punctul de fierbere. Dacă vreți să obțineți lapte acru mai dens, lăsați laptele să fiarbă timp de 5-10 minute pe foc mic. 

2.Răciți laptele până la temperatura de 37°C‌. Dacă temperatura lui va fi mai mare, proteinele se vor separa de zer și veți obține brânză în loc de lapte acru. 

3.Turnați laptele într-un borcan. 

4.Adăugați smântâna fermentată. Amestecați foarte bine. 

5.Acoperiți borcanul cu un șervețel de hârtie și fixați-l cu un elastic. 

6.Acoperiți laptele acru cu o pătură călduroasă și lăsați-l să fermenteze pe parcursul a 5-6 ore. În acest timp străduiți-vă să nu mișcați borcanul. 

Puneți deoparte 2 lingurițe de lapte acru, ca să pregătiți următoarea porție de lapte acru cu el. Aceasta va fi mult mai gustoasă, cu o ușoară notă acrișoară și mai asemănătoare cu laptele acru tradițional. Cel mai bine ar fi să folosiți lapte de casă, dar și cel din comerț poate fi utilizat. Laptele acru poate fi folosit pentru prepararea supelor reci, ca bază pentru diverse deserturi, precum și ca dressing pentru salate. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!