Le-aș croșeta la nesfârșit! Geantă frumoasă și la modă croșetată manual din motive pătrate!

Croșetarea este o artă minunată. Iar utilizarea articolelor croșetate cu propriile mâini este o experiență foarte satisfăcătoare. În acest articol, vă vom prezenta pașii de urmat pentru a vă croșeta o geantă unică din motive pătrate, cu dimensiunile de 30x27x10 cm. Aceasta va ieși foarte frumoasă, așa că o veți putea lua cu dvs. atât la cumpărături, cât și la plajă. Să trecem la treabă!

Veți avea nevoie de:

– 260 g de fir de croșetat (220 m/100 g);

– o croșetă de 3 mm;

– foarfece;

– marcatori.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Mod de lucru:

1. Pentru început, formați bucla și croșetați 2 ochiuri libere de ridicare, apoi 2 piciorușe cu 1 jeteu în ea. Continuați prin a croșeta 1 ochi liber și un alt grup format din 3 piciorușe cu 1 jeteu.

2. Mai croșetați încă 2 grupuri a câte 3 piciorușe cu 1 jeteu și cu 1 ochi liber după fiecare, apoi încheiați rândul și strângeți bucla. În total, veți obține 12 piciorușe cu 1 jeteu. Montați din nou 2 ochiuri libere de ridicare.

*Pentru a încheia rândul, scoateți ochiul de lucru pe partea din spate, trăgându-l prin primul ochi de la începutul rândului. După aceasta, trageți ochiul pe partea din față prin spațiul format în spatele său, formând un ochi de legătură. Această tehnică se va repeta în fiecare rând.

3. Croșetați 2 piciorușe cu 1 jeteu din același ochi din care ați croșetat ochiurile de ridicare. *Montați 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu, 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu, 1 ochi liber în următorul spațiu liber dintre grupurile de piciorușe din rândul precedent*. În final, croșetați 3 piciorușe cu 1 jeteu în spațiul de unde ați croșetat ochiurile de ridicare de la începutul rândului. 1 ochi liber și încheiați rândul. 2 ochiuri libere de ridicare.

4. Croșetați 2 piciorușe cu 1 jeteu din același ochi din care ați croșetat ochiurile de ridicare. *Montați 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu în spațiul central. Apoi 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu, 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu, 1 ochi liber în spațiile libere din colțuri*. În final, croșetați 3 piciorușe cu 1 jeteu în spațiul de unde ați croșetat ochiurile de ridicare de la începutul rândului. 1 ochi liber și încheiați rândul. 2 ochiuri libere de ridicare.

5. Croșetați 2 piciorușe cu 1 jeteu din același ochi din care ați croșetat ochiurile de ridicare. *Montați 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu în spațiile centrale. Apoi 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu, 1 ochi liber, 3 piciorușe cu 1 jeteu, 1 ochi liber în spațiile libere din colțuri*. În final, croșetați 3 piciorușe cu 1 jeteu în spațiul de unde ați croșetat ochiurile de ridicare de la începutul rândului. 1 ochi liber și încheiați rândul.

6. Montați 1 ochi liber de ridicare și croșetați *2 piciorușe fără jeteu deasupra celora din rândul precedent și 2 piciorușe fără jeteu în spațiul liber dintre grupuri*. Încheiați rândul și tăiați firul, lăsând un capăt mai lung pentru coasere.

7. Noi am obținut un pătrat cu laturile de 9,5 cm. Continuați să croșetați încă 26 de astfel de pătrățele.

8. Împărțiți cele 27 pătrățele în trei grupuri a câte nouă. Vom începe lucrul cu primul grup. Pentru aceasta, trebuie să coaseți sau să formați un rând drept din toate aceste nouă pătrățele.

Iată cum se unesc acestea: introduceți croșeta în cel de-al doilea ochi de la colțurile a două pătrate, iar cel mai exact, în urechiușa de jos a acestora și trageți firul de lucru prin ambele odată (acesta se află sub pătrățele) formând un ochi. Apoi continuați astfel până la sfârșitul rândului. Dacă ați urmat schema noastră, atunci veți obține 16 ochiuri.

9. Coaseți astfel și celelalte pătrățele, unul după altul.

10. Acum, urmează să coaseți două pătrate mari a câte 3×3 pătrățele, prin aceeași metodă. În final, călcați toate piesele cu fierul de călcat.

11. A rămas să coaseți toate piesele împreună și să formați gentuța. Pentru aceasta, marginea de jos coaseți-o prin ambele bucle ale ochiurilor, ca să obțineți o cusătură mai evidentă și lucrați cu piciorușe fără jeteu. Când ajungeți în spațiul dintre pătrățele, lucrați ochiul marginal, central și următorul marginal împreună. Continuați astfel, până când veți înconjura unul dintre pătrate cu fâșia lungă, formată din nouă pătrățele.

12. După aceasta, coaseți și cel de-al doilea pătrat în același mod. Continuați să croșetați și marginea în același mod: cu piciorușe fără jeteu pe laturi și 3 ochiuri lucrate împreună între pătrățele. Noi am croșetat trei rânduri.

13. Plasați marcatorii, pentru a marca locul unde veți croșeta toartele. Distanța dintre aceștia trebuie să fie de 18 cm. Continuați să croșetați marginea prin piciorușe fără jeteu. Când ajungeți la primul marcator, realizați un lanț format din ochiuri libere, lungimea căruia o puteți ajusta după bunul plac. Toartele gentuței noastre vor avea 44 cm. Croșetați astfel și cea de-a doua toartă.

14. În continuare, faceți toartele cât de groase doriți dvs. Unicul aspect pe care trebuie să-l urmați este următorul: când ajungeți la punctul de trecere către toartă și de la toartă către margine, croșetați 2 ochiuri împreună: ochiul din colț și primul ochi al toartei. Astfel, veți obține o trecere mai lină și aspectuoasă.

15. Geanta croșetată din pătrățele este gata! Fie că alegeți să vă personalizați acest proces cu propriile culori și scheme, sau să urmați modelul prezentat de noi, această geantă va fi cu siguranță o piesă unică și frumoasă pentru garderoba dvs. Fiți creativi și bucurați-vă de procesul de croșetare al acestui accesoriu unic și reușit!

Spor la treabă!