Le pregătesc în 5 minute, dar mâncăm o săptămână din ele! Pur și simplu stratificați legumele în borcan! Rapid și foarte gustos!

Asorti de legume la borcan, pe care le pregătim cu mare drag în fiecare weekend și le savurăm pe tot parcursul săptămânii ce urmează. Legumele ies foarte bune, crocante și aromate. Le consumăm în calitate de garnitură alături de multe feluri de mâncare.

INGREDIENTE:

– 1 frunză de hrean;

– câteva crenguțe de pătrunjel și mărar;

– 5 castraveți;

– jumătate de dovlecel;

– 1 ardei dulce;

– 8 roșii;

– 1 ceapă roșie;

– 5 căței de usturoi;

– 2 linguri de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 2 linguri de oțet de 9 %.

MOD DE PREPARARE:

1. La baza unui borcan curat și uscat de 3 l, adăugați o frunză mare de hrean, câteva crenguțe de mărar și de pătrunjel, 4 castraveți tăiați în sferturi, jumătate de dovlecel și un ardei gras tăiat în sferturi. După aceasta, adăugați roșiile tăiate în jumătate.

2. Lăsați puțin loc pentru a adăuga o ceapă roșie tăiată în sferturi de rondele, câțiva căței de usturoi tăiați în jumătate, câteva crenguțe de mărar și de pătrunjel și încă câteva bucățele de castraveți.

3. Adăugați sarea, zahărul, oțetul și câteva jumătăți de roșii deasupra.

4. În final, umpleți borcanele cu apă minerală.

5. Acoperiți borcanele cu capace de plastic și dați-le la frigider pentru 12 ore. După aceasta, puteți consuma asorti-ul obținut de legume cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!