Le punem la conservat în 20 de minute dar le savurăm o iarnă întreagă! Rețetă mai simplă de roșii nu poate fi!

Niște roșii marinate foarte gustoase, care nu necesită sterilizare. Noi conservăm foarte multe borcane pentru iarnă după această rețetă. Toată familia le iubește.

INGREDIENTE:

Pentru 2 borcane de 1 l:

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– 1 ceapă;

– 2 căței de usturoi;

– roșii;

Pentru marinadă:

– 1 l de apă clocotită;

– 1 lingură de sare grunjoasă;

– 4 linguri de zahăr;

– 1 linguriță de semințe de mărar;

– 4 cuișoare;

– 1 linguriță de boabe de piper negru;

– 6 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 lingurițe de oțet de 70 %.

MOD DE PREPARARE:

1. La baza borcanelor curate și uscate de 0,5 l, adăugați câteva crenguțe întregi de pătrunjel, câte o jumătate de ceapă, tăiată în formă de rondele și câte 1 cățel întreg de usturoi.

2. După aceasta, tăiați roșiile în jumătate și umpleți borcanele cu ele.

3. Turnați un litru de apă clocotită peste ele, acoperiți borcanele cu capace și lăsați roșiile să se încălzească timp de 15 minute.

4. Vărsați apa din borcane într-o cratiță. Adăugați sarea și zahărul și puneți vasul pe foc. Aduceți marinada în punctul de fierbere.

5. Adăugați semințele de mărar, cuișoarele și de boabele de piper negru în fiecare borcan. De asemenea, turnați uleiul și oțetul. După aceasta, umpleți-le cu marinada clocotită.

6. Închideți-le ermetic cu capace, întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet sub o pătură călduroasă. După aceasta, depozitați borcanele cu roșii în cămară. Savurați iarna conservele obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!