Luați 4 banane și pregătiți această bunătate! Nu ați încercat până acum un desert mai fin și delicios din banane!

Cu siguranță, această budincă caramelizată cu banane și vanilie este un desert delicios și ușor de pregătit, care va impresiona pe toți. Combinația dulce și cremoasă a bananelor coapte cu caramelul de zahăr, ouăle și laptele este completată perfect de aroma subtilă de vanilie. Vă recomandăm cu mare drag să încercați acest desert!

INGREDIENTE:

– 100 g de zahăr;

– 4 banane coapte;

– 4 ouă;

– 400 ml de lapte (2 căni);

– 1 linguriță de extract de vanilie;

– 3 linguri de zahăr (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați zahărul într-o crăticioară și puneți-o pe foc mic. Amestecați-l încontinuu, până când se va carameliza.

2. Decojiți bananele și tăiați-le în formă de rondele. Puneți-le într-un bol.

3. Spargeți ouăle peste ele, turnați laptele și puteți adăuga câteva linguri de zahăr, dacă doriți. De asemenea, adăugați extractul de vanilie.

4. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender de imersie, până la omogenizare. Apoi strecurați compoziția obținută printr-o sită, direct în cratița cu caramelul pregătit anterior.

5. Acoperiți vasul cu staniol, astfel încât să nu pătrundă aburii de apă în el. Așezați-l într-o cratiță mai mare cu apă. Nivelul acesteia trebuie să ajungă până la baza cratiței mici.

6. Acoperiți ambele cratițe cu staniol și puneți-le pe foc mediu. Pregătiți budinca timp de 40-50 de minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Apoi scoateți-o de pe foc și lăsați-o să se răcească complet.

7. Răsturnați desertul pe un platou, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New