Lucruri din bucătărie care vorbesc despre o gospodină neglijentă!

Vă propunem o listă cu 15 cele mai frecvente obiecte, care demult nu își mai au rostul în bucătăria dumneavoastră impecabilă!

1.O mulțime de recipiente din plastic

Este foarte important să aveți câteva recipiente reutilizabile în care să puteți transporta alimente, dar nu cumpărați mai mult de 2 de fiecare dimensiune. De asemenea, rețineți că recipientele de unică folosință nu se refolosesc, aruncați-le în coșul de gunoi fără ezitare.

2.Magneți publicitari

Dacă aveți magneți din călătorii, care vă aduc amintiri plăcute, de ce să nu le atârnați pe ușa frigiderului? Însă ce caută acolo publicitatea servicilor de livrare, restaurantelor, ceaiului și altor produse?

3.Căni cu inscripții

Cu siguranță o cană cu inscripție hazlie este o salvare pentru cei ce nu știu ce cadou să ofere. Însă cât de mult nu v-ar amuza, acest obiect nu are ce căuta într-o bucătărie frumoasă și îngrijită. Se referă și la cănile cu siglele diferitor companii. Ar fi bine să le ascundeți cât mai departe.

4.Pungi textile

Nu aruncați toate pungile textile, deoarece sunt create pentru a salva mediul înconjurător. Lăsați 5 pungi, vor fi suficiente.

5.Tacâmuri care rămân după livrarea mâncării la domiciliu

Învățați-vă să nu supraîncărcați spațiul din bucătărie. La ce bun să păstrați 10 perechi de bețișoare pentru sushi, dacă de fiecare dată vi se aduc tacâmuri noi?

6.Burete de spălat vasele

Odată ce ați observat că buretele pentru vase miroase neplăcut, aruncați-l. Nu sperați că după ce veți folosi soluție de spălat vasele buretele se va curăța într-un mod magic și va arăta și va mirosi ca nou.

7.Punga cu pungi

Acest obiect este prezent 100% în orice bucătărie. Nu numai că arăta inestetic, celofanul dăunează ecologiei planetei noastre. Mai bine procurați o pungă textilă, însă țineți minte, că nici ele nu trebuie adunate.

8.Un prosop pentru mai multe scopuri

Se pare că prosopul este considerat cel mai neigienic lucru din bucătărie. Prin urmare, merită să luați prosoape separate pentru diferite scopuri: unul pentru mâini, iar altul pentru alimente. Și pentru ca acestea să nu devină un mediu favorabil pentru bacterii, spălați-le zilnic.

9.Tehnică de bucătărie inutilă

Publicitatea ne impune o mulțime de dispozitive, fără de care se presupune că viața noastră este imposibilă. Este foarte neplăcut când, după o achiziție, vă dați seama că nu ați avut nevoie de acest lucru. Încercați să analizați cumpărăturile dumneavoastră, pentru că bucătăria nu este elastică.

10.Set de cuțite

Chiar și bucătarii profesioniști nu folosesc mai mult de 3-5 cuțite, la ce bun vă trebuie tocmai 15? Alegeți-le pe cele mai comode și lăsați-le la îndemână, celelalte le puneți în sertarul de rezervă.

11.Multe conserve

E greu să recunoaștem, totuși conservele rămase din anii precedenți trebuie aruncate. Dumneavoastră în fiecare an faceți altele noi, iar în cele vechi se pot înmulți bacterii dăunătoare.

12.Cărți culinare învechite

Dacă ați procurat o carte culinară câțiva ani în urmă și între timp nu ați pregătit nici o rețetă, scăpați de ea fără ezitare. În caz contrar, cartea doar va ocupa loc pe masa din bucătărie. O puteți face cadou unei prietene sau să o vindeți.

13.Notițe

Cu toții ne-am învățat să agățăm de ușa frigiderului diverse notițe. De ce ar trebui toți musafirii dumneavoastră să vă cunoască lucrurile importante pe care le aveți de făcut? Agățați-le de partea interioară a dulapurilor pe care le deschideți des. O notiță fixată într-un astfel de loc neașteptat cu siguranță vă va atrage atenția.

14.Rețete neîncercate

Dacă ați făcut rost de o rețetă interesantă, dar nu ați încercat-o niciodată timp de 2 luni, aruncați-o, nu creați dezordine în bucătărie.

15.Sticle din plastic

Păstrați câte 2 sticle de persoană, nu mai mult. Ce rost are un depozit de sticle în casă?

Mult spor!