Macrou copt în manșon, pe „perniță” de ceapă: și prânzul delicios este gata!

Rețeta, pe care vrem să vă o propunem astăzi, este una dintre preferatele noastre: suntem siguri că ea va fi pe placul tuturor amatorilor de mâncăruri cu pește.

Macroul copt în manșon este delicat și suculent. Datorită prezenței sucului de lămâie în marinadă, gustul acestui fel de mâncare are o minunată notă acrișoară. Ingredientele lui sunt foarte simple: sunt necesare doar 2 produse și câteva condimente. Nu veți petrece mult timp în bucătărie: cea mai mare parte din preparare este realizată de cuptor. Apropo, nu doar peștele este delicios, ci și „pernița” de ceapă: o combinație extraordinară.

INGREDIENTE:

-2 macrouri congelate;

-2 linguri de ketchup;

-2 linguri de maioneză;

-o ceapă;

-sucul unei jumătăți de lămâie;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Decongelați peștii la temperatura camerei. Folosind foarfecele de bucătărie, tăiați-le capetele, cozile și înotătoarele. Apoi îndepărtați-le măruntaiele și spălați-i foarte bine. Aveți grijă să îndepărtați pelicula neagră din interiorul lor: aceasta are un gust amar.

2.Tăiați peștii în bucățele cu lățimea de aproximativ 3 cm.

Un mic sfat: pașii descriși mai sus se realizează mai ușor, dacă peștii nu sunt dezghețați complet.

3.Curățați și spălați ceapa. Tăiați-o în semiluni subțiri.

4.Transferați bucățelele de pește într-un bol adânc. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat, după care adăugați ketchup-ul, maioneza și sucul de lămâie. Amestecați cu grijă.

5.Lăsați bucățelele de pește să se marineze pe parcursul a 30 minute.

6.Pregătiți manșonul de copt și răspândiți semilunile de ceapă în el, modelând astfel „pernița”, pe care veți așeza bucățelele de pește.

7.Legați capetele manșonului de copt și introduceți-l în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți peștele timp de 40 minute.

8.Cu 10 minute înainte de terminarea timpului de coacere, tăiați suprafața manșonului, permițând astfel rumenirea peștelui.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New