Mărunțișurile inaparente din casă, care demască o gospodină neglijentă!

Uneori, când vii la cineva în vizită, ai senzația că locuința se află într-o stare de neglijență, deși parcă toate lucrurile sunt puse la locul lor și nu se observă o dezordine propriu-zisă. Doar totul depinde de mărunțișuri!

1. USTENSILELE GOSPODĂREȘTI

Prosoapele, mănușile de bucătărie, fețele de masă și alte mărunțișuri gospodărești.

După cum se spune, totul se ascunde în detalii. Priviți cu atenție prosoapele din bucătăria dumneavoastră, fețele de masă, mănușile de bucătărie și alte mărunțișuri gospodărești. Ele pot fi ieftine și vechi, dar trebuie neapărat să fie curate, călcate și să aibă un aspect prezentabil. Prosoapele decolorate de bucătărie, fața de masă cu pete, care nu se curăță, cârpele extrem de uzate și mănușile rupte trebuie să ajungă la coșul de gunoi. Mopurile, măturile, găleata de gunoi și artileria de soluții de curățat trebuie păstrate în locuri ascunse de ochii străini.

2. LIPSA GUSTULUI ESTETIC

Designul fără gust și detaliile, care nu se potrivesc.

Chiar și cel mai scump design, adaptat la tendințele actuale, poate să arate ieftin și fără gust. Motivul? Absența armoniei și abundența elementelor nepotrivite. De exemplu, prezența coloanelor, mulajelor de stuc și mobilei în stil victorian într-un apartament, al cărui suprafață nu ajunge nici măcar la 50 m², arată destul de amuzant și absurd. De asemenea, ar trebui să vă abțineți să utilizați imprimeuri prea active, mobilă ciudată, colorată în toate nuanțele curcubeului, precum și combinarea diferitor stiluri într-o singură odaie.

3. TRECUTUL GLORIOS

Mobila din anii ’90 și serviciile familiale de masă.

Timpurile, în care mobila grandioasă putea provoca invidia și admirația tuturor, au trecut demult. În prezent aceasta reprezintă greutatea trecutului, care „trage designul la fund”. Dacă încă folosiți servanta, bufetul, dressingul și biroul bunicii, locuința dumneavoastră s-a învechit până la maxim și necesită o renovare urgentă. De asemenea, a sosit momentul să scăpați sau măcar să ascundeți serviciul familial de cristal, care probabil s-a îngălbenit demult și s-a umplut de praf.

4. MOBILA ȘI TAPETUL PLINE DE GRĂSIME 

Murdăria de pe mobilă și tapet.

Chiar și cea mai stilată mobilă arată oribil, dacă este murdară și plină de grăsime. Același lucru este valabil și pentru tapete. Mobila poate fi curățată cu ajutorul serviciilor specializate (curățătorii chimice): în caz extrem, ar fi necesară o tapițerie nouă. Iar cu tapetele este mai simplu, deoarece aproape toate modelele contemporane suportă bine curățarea umedă.

5. FLORILE OFILITE

Buchetele veștejite.

Florile vii dăruiesc bucurie și dispoziție bună, dar treptat ele se ofilesc. Cum numai s-a întâmplat acest lucru, trebuie îndată să scăpați de buchet. Florile moarte nu numai strică aspectul încăperii, ci și vă fură energia.

6. MORMANELE DE ZIARE ȘI REVISTE

Depozitul de ziare și reviste.

Nu trebuie să vă încărcați masa cu munți de ziare și reviste. Păstrarea îndelungă a unor asemenea surse literare este potrivită doar în biblioteci și saloanele de înfrumusețare. Dacă apartamentul dumneavoastră nu face parte din aceste tipuri de instituții, creați o nouă regulă: aruncarea săptămânală a publicațiilor periodice vechi.

7. BIBELOURILE DRĂGUȚE

Statuetele ieftine și obiectele decorative.

În designul modern nu există loc pentru o sumedenie de statuete, jucării de pluș, cutii decorative și servicii familiale. Toate acestea sunt colectoare de praf, care nu au nicio relație cu stilul. Dacă nu reușiți să vă luați rămas-bun de la bibelourile preferate, atunci străduiți-vă să aveți mai multă grijă de curățenia lor.

8. FIRELE

Firele la vedere.

Locuințele moderne sunt întotdeauna dotate cu multe dispozitive electrice, care sunt însoțite în mod obligatoriu de o mulțime de fire. Dar grămezile de cabluri nu arată deloc estetic și ar trebui, după posibilitate, ascunse, mai ales că există multe moduri de realizare a acestui lucru.

9. PIANUL

Pianul vechi.

Păstrarea pianului vechi într-un apartament minuscul este destul de stupidă și nepotrivită. De aceea, dacă nu sunteți pianist, iar instrumentul muzical v-a rămas ca moștenire de la bunica, încercați să scăpați de el cât mai repede.

10. ÎNCĂLȚĂMINTEA

Încălțămintea pe podea.

Încălțămintea aruncată pe podea poate strica aspectul oricărei locuințe, chiar și al celei mai stilate și ireproșabile. De aceea, ca să nu fiți considerat/ă neglijent/ă, străduiți-vă să organizați condiții potrivite pentru păstrarea încălțărilor de zi cu zi. Poate fi vorba de un dulăpior, un raft sau o bancă cu ladă ascunsă.

11. UȘA MURDARĂ ȘI DETERIORATĂ

Aspectul ușii.

Ușa de la intrare este cartea de vizită a locuinței. Ea nu trebuie să fie scumpă și luxoasă, dar trebuie să fie neapărat curată și vopsită cu acuratețe. Același lucru este valabil și pentru ușile interioare, dintre odăi. Vopseaua crăpată, zgârieturile profunde și tapițeria ruptă a ușilor capitonate sunt mărunțișurile, care pot strica impresia chiar și despre cea mai amenajată locuință.

12. ELEMENTELE FINISAJULUI

Tapetul învechit și crăpăturile de pe pereți.

Tapetul deteriorat, vopseaua decolorată, crăpăturile din tencuială și alte elemente neîngrijite de finisaj pot strica aspectul locuinței și amintesc despre necesitatea renovării. Dacă nu planificați reparații de amploare, încercați să mascați defectele existente cu ajutorul mobilierului și obiectelor decorative.

13. PRAFUL

Praful de pe mobilă.

Praful este principalul dușman al gospodinei bune. Chiar dacă nu există o curățenie ideală și podele lustruite în apartamentul dumneavoastră, suprafața mobilei trebuie să fie întotdeauna curată.

14. PERDELELE MURDARE

Perdelele neîngrijite sau decolorate.

Unii oameni cred cu sinceritate că perdelele trebuie spălate de 2 ori pe an. Această greșeală uriașă poate afecta sever aspectul locuinței și reputația proprietarului ei. Nu există ceva mai îngrozitor decât perdelele decolorate și îngălbenite. De aceea, dacă nu le puteți asigura o îngrijire corespunzătoare, cel mai bine ar fi să le înlocuiți cu storuri sau, în general, să scăpați de ele.

15. BAIA MURDARĂ

Murdăria din camera de baie.

Chiar dacă nu aveți instalații sanitare noi, camera de baie trebuie să fie neapărat curată. Există o sumedenie de metode populare și chimice, cu ajutorul cărora puteți să scăpați de murdăria, calcarul, rugina și mucegaiul din camera de baie.

16. CAPCANA PENTRU MUȘTE

Capcana lipicioasă pentru muște.

Toate punctele enumerate mai sus pot fi iertate, dar capcana lipicioasă pentru muște este pur și simplu distrugerea oricărei aluzii la stil și acuratețe. Încercați să inventați o altă metodă de combatere a insectelor, iar dacă utilizați acest mod monstruos, aplicați-l când nimeni nu vă vede.

17. USCĂTORUL PENTRU RUFE

Uscarea rufelor în apartament.

Uscătorul uriaș pentru rufe sau sforile cu îmbrăcăminte, care se întind de-a lungul sufrageriei sau holului, vor strica impresia chiar și despre cea mai îngrijită locuință proaspăt renovată. Această problemă poate fi soluționată cu ajutorul mașinii de spălat rufe, dotată cu funcția de uscare. Dacă nu planificați să faceți o asemenea achiziție, măcar străduiți-vă să luați regulat îmbrăcămintea uscată de pe uscător și calorifere.

18. GEAMURILE ȘI OGLINZILE MURDARE

Geamurile, ca și ochii oamenilor, reprezintă cartea de vizită a locuinței și ele trebuie să fie mereu curate și clare. Același lucru este valabil și pentru oglinzi. Deși nu aveți mobilă super modernă și nu ați renovat apartamentul cu materiale scumpe, toate suprafețele de sticlă trebuie să strălucească de curățenie.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!