Metodă eficientă de înmulțire a trandafirilor – veți avea nevoie doar de o ceapă roșie!

Dacă trandafirul roz din curtea prietenei dvs. v-a impresionat prin frumusețea sa, atunci nu ezitați să o rugați să vă dea un singur boboc nedeschis. Cu o îngrijire corectă și foarte simplă, vă veți putea crește și dvs. un trandafir din acest boboc. Tot de ce veți avea nevoie pentru a face acest lucru este o ceapă roșie.

Veți avea nevoie de:

– 1 boboc nedeschis de trandafir;

– 1 ceapă roșie.

Mod de lucru:

1. Tăiați bobocul nedeschis al trandafirului folosind un instrument steril.

2. Tăiați vârful cepei roșii și înțepați-o de mai multe ori cu un obiect ascuțit. Acest lucru se face pentru a permite cepei să elibereze o cantitate mare de suc care conține o mulțime de vitamine și substanțe nutritive, esențiale pentru creșterea activă a plantei.

3. Scurtați codița trandafirului.

4. Introduceți bobocul în ceapa roșie.

5. Așezați trandafirul și ceapa într-un recipient cu multe găuri de drenaj și sol afânat. Udați generos viitorul butaș cu apă.

6. Acoperiți paharul cu partea de sus a unei sticle de plastic pentru a crea un efect de seră. După aceasta, trandafirul nu va mai avea nevoie de alte îngrijiri.

7. Rezultatul va fi vizibil după 20 de zile: sistemul radicular va crește în mod activ iar bobocul se va deschide și se va transforma într-o floare frumoasă.

8. Replantați butașul într-un recipient mare, cu sol afânat. În calitate de îngrășământ eficient, se recomandă făina de pește, deoarece are un conținut ridicat de proteine, grăsimi și cenușă, care favorizează creșterea și dezvoltarea activă a plantelor.

9. Aveți grijă de planta transplantată în modul obișnuit și în curând se va transforma într-un tufiș roz înfloritor și frumos, care vă va încânta cu frumusețea și inflorescențele sale abundente.

Spor la grădinărit!