Metoda simplă cum puteți ascuți cuțitul mașinii de tocat carne!

Metoda prezentată astăzi este cel mai accesibil mod de a ascuți cuțitul mașinii de tocat carne în condiții de casă.

În unele instrucțiuni de utilizare a mașinilor de tocat carne, este indicat faptul că cuțitul se auto ascute. Însă nu se menționează că acest lucru se întâmplă cu o singură condiție: când cuțitul intră în contact întotdeauna cu aceeași parte a sitei. Deci, dacă doriți ca mașina de tocat carne să funcționeze perfect, atunci fixați sita mereu cu aceeași parte.

Dacă veți schimba de fiecare dată partea sitei, atunci va fi nevoie să ascuțiți atât cuțitul, cât și sita.

Sita se ascute foarte simplu: e nevoie doar să nivelați suprafața cu hârtie abrazivă sau să folosiți metoda mecanică. Ambele variante sunt eficiente, pur și simplu la mașina pentru ascuțit, va fi mai rapid.

Cuțitul, însă, are 2 părți, iar una dintre ele intră în contact cu sita. Anume această parte trebuie ascuțită. Noi venim cu 2 opțiuni cum puteți face acest lucru: piatra rotundă de ascuțit și hârtia abrazivă.

1. Este foarte important să aveți o piatră de ascuțit doar pentru cuțitul mașinii de tocat, deoarece dacă veți ascuți ceva și veți deteriora suprafața, nu veți mai putea folosi piatra. Fixați piatra și ascuțiți cuțitul.

2. Pentru ca suprafața hârtiei abrazive să fie netedă, e nevoie să o fixați cu un capsator, cu ajutorul cuielor sau o lipiți cu spray adeziv.

Luați sita sau cuțitul și treceți cu ea pe suprafața hârtiei sau a pietrei cu mișcări circulare și de dus-întors. Aveți grijă, cuțitul se ascute mai rapid decât sita, deci urmăriți și nu exagerați. După ce ascuțiți accesoriile pe piatră, vă recomandăm să mai treceți de câteva ori cu ele pe suprafața hârtiei abrazive.

Piesele mașinii de tocat vor străluci ca noi! Cea mai simplă și accesibilă metodă vă ajută să aveți grijă de mașina dumneavoastră de tocat carne!

Mult spor!