Minciunele aerate și moi ca puful!

Astăzi vreau să vă împărtășesc rețeta mamei mele de minciunele, gustul cărora nu-l voi uita niciodată. Sunt o gustare pe care mereu o savuram cu poftă și o pregătesc și acum foarte des. Rețeta este foarte reușită, fiind testată de-a lungul atâtor ani. Gustarea mereu iese delicioasă! V-o recomand și dvs.!

INGREDIENTE:

– 2 gălbenușuri de ouă;

– 80 g de smântână fermentată cu un conținut de grăsime de 24-30 %;

– 2 linguri de zahăr;

– 0,5 l de chefir cu un conținut de grăsime de 3,5 %;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 2 lingurițe de sare;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 800 g de făină (+/ -, eu am folosit 690 g).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați chefirul cald într-un bol adânc. Adăugați gălbenușurile de ouă, smântâna fermentată, sarea, zahărul și uleiul vegetal peste el. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Adăugați o parte din făina cernută și bicarbonatul de sodiu. Amestecați aluatul cu spatula sau telul, până la omogenizare.

3. După aceasta, adăugați făina rămasă și frământați un aluat moale și ușor lipicios de mâini. Aveți grijă să nu adăugați prea multă făină. Aluatul trebuie să rămână moale.

4. Puneți aluatul în bolul uns cu ulei, acoperiți-l cu o folie și un prosop și lăsați-l să se „odihnească” timp de 20 de minute.

5. Luați câte o bucată de aluat și întindeți-o într-o foaie rotundă și subțire. Tăiați-o în formă de fâșii, apoi în romburi, folosind cuțitul pentru pizza.

6. Realizați câte o mică tăietură cu cuțitul în centrul fiecărui romb.

7. Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Când este gata, modelați minciunelele: treceți prin tăietura din centrul fiecărui romb unul dintre capetele aluatului și întindeți-l puțin.

8. Prăjiți minciunelele în ulei, până când se vor rumeni frumos pe ambele părți.

9. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. Savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!