Mini pizza – o bunătate rapidă, sățioasă și apetisantă!

Astăzi vă propunem să pregătiți mini pizze la cuptor — în propriu-zis 35-40 minute cu tot cu coacere! Puteți să le luați cu ușurință la pachet: la școală sau la serviciu.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-300 g de făină;

-180 ml de apă caldă;

-o linguriță cu vârf de drojdie uscată;

-o linguriță de zahăr;

-¾ linguriță de sare;

-o lingură de ulei de măsline.

Pentru umplutură:

-100 g de șuncă;

-100 g de cașcaval;

-100 ml de suc dens de roșii (ca un piure);

-sare — după gust;

-zahăr — după gust;

-usturoi granulat — după gust;

-oregano — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută, drojdia uscată, zahărul și sarea într-un bol adânc. Amestecați.

2.Adăugați apa caldă și amestecați cu lingura până când aluatul va deveni mai consistent.

3.Apoi adăugați o lingură de ulei de măsline. Frământați aluatul cu mâinile (sau cu robotul de bucătărie) pe parcursul câtorva minute, până va deveni elastic și nelipicios (inițial el este foarte lipicios: nu vă grăbiți să mai adăugați făină, ci frământați-l foarte bine).

4.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină. Întindeți-l sub formă de baton și divizați-l în 4 bucățele (sau mai multe — în funcție de dimensiunea dorită a viitoarelor pizze).

5.Modelați bucățile de aluat sub formă de biluțe. Presărați-le cu făină, acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 15-20 minute.

6.Între timp pregătiți umplutura: puteți să folosiți orice vă place (ciuperci, măsline, alte tipuri de mezeluri etc.). Noi am folosit șuncă de pui, cașcaval și suc dens de roșii. Am tăiat șunca în fâșii și am dat cașcaval prin răzătoarea mare. Am adăugați puțină sare, un praf de zahăr, puțin oregano și o cantitate mică de usturoi granulat în sucul de roșii (am obținut astfel un fel de sos de roșii).

7.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță (cu mâinile — nu aveți nevoie de sucitor) și așezați-o pe tava tapetată cu hârtie de copt.

8.Ungeți blaturile obținute cu sosul de roșii. Apoi presărați-le cu puțin cașcaval, adăugați celelalte ingrediente și iarăși presărați-le cu cașcaval.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 250°C. Reduceți îndată temperatura până la 200°C și coaceți mini pizzele timp de 15 minute.

10.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!