Nectar de cireșe și vișine pentru iarnă – îl veți putea bea în stare pură, pregăti cocktail-uri, înghețată, smoothie-uri, sau amesteca cu iaurt!

Dacă și dvs. v-ați plictisit de compoturi, vă propun următorul mod de conservare a cireșelor/vișinelor pentru iarnă. În acest caz, nu rămâne aproape nimic de aruncat; nimeni nu va arunca jumătate din borcanul de cireșe sau vișine în coșul de gunoi după ce a băut băutura. Acest nectar delicat va fi atât pe placul adulților, cât și al copiilor. Îl veți putea bea în stare pură, pregăti cocktail-uri, înghețată, smoothie-uri, sau amesteca cu iaurt! Veți găsi o utilizare în meniul dvs. de zi cu zi, pentru a vă răsfăța organismul cu o doză de vitamine!

INGREDIENTE:

– 5 kg de cireșe;

– 700 g de zahăr (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați cules cireșile coapte, spălați-le sub jet de apă rece.

2. Îndepărtați-le sâmburii și puneți-le într-o cratiță încăpătoare. Acoperiți-le cu apă rece și puneți vasul pe foc.

3. Aduceți cireșile în punctul de fierbere, fără să le îndepărtați spuma. După aceasta, lăsați-le să fiarbă timp de 2-3 minute, până când se vor înmuia.

4. În continuare, luați un blender de imersie și pasați cireșile cu ajutorul lui, până când veți obține o pastă omogenă.

5. Dacă nu aveți un blender, nu este nimic strașnic; lăsați fructele să se răcească, apoi treceți la următorul pas – treceți fructele sau pasta printr-o sită nu chiar foarte fină, așezată peste altă cratiță. Dacă ați pasat fructele, nu este neapărat să le lăsați să se răcească.

6. Iată ce consistență a nectarului veți obține:

7. Acum, puteți ajusta textura acestuia prin adăugarea apei. Însă nu uitați că după ce se va răci, sucul se va mai îngroșa. Noi am adăugat apă, până când am obținut un volum de 9 l. Reamintim că am avut 5 kg de cireșe, din care am obținut 4,5 kg fără sâmburi.

8. Apoi adăugați zahăr după gust. Nouă ne place sucul potrivit dulce, așa că vom adăuga 700 g de zahăr.

Notă: Nu uitați că cu cât temperatura sucului va fi mai mare, cu atât acesta va părea mai acru. Cel mai bine este să turnați un pic de suc într-un recipient separat, să-l răciți și să-l gustați, ca să puteți determina cu exactitate cantitatea necesară și potrivită pentru dvs. de zahăr.

9. După ce ați amestecat zahărul foarte bine, puneți vasul pe foc și aduceți sucul în punctul de fierbere. Lăsați-l să fiarbă timp de 4-5 minute. La această etapă, puteți îndepărta spuma care va apărea la suprafață.

10. Turnați sucul clocotit în borcanele curate, nu neapărat sterilizate. Închideți borcanele cu capacele lor (sterilizate).

Sfat: Puteți folosi capace de care aveți, cu excepția celor de plastic și borcane de orice volum.

11. Lăsați borcanele să se răcească complet la temperatura camerei, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna sucul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!