Nimănui nu-i venea a crede, că se prepară atât de simplu!

Un aperitiv foarte simplu, dar destul de original din roșii cu vânătă și umplutură de cașcaval pentru orice masă festivă. La prima vedere, s-ar părea că se prepară dificil, însă, de fapt, totul este ușor și simplu. Încercați și dumneavoastră!

INGREDIENTE:

-6 roșii;

-1/2 de vânătă (100 gr);

-200 gr de cașcaval;

-100 gr de maioneză;

-1 cățel de usturoi;

-mărar.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați roșiile. Apoi tăiați parte superioară (capacul) la o înălțime de 3-4 cm și scobiți pulpa din partea mai mare, folosind o linguriță.

2.Așezați cănuțele obținute cu tăietura în jos pe prosoape de hârtie, cât să se scurgă de zeamă.

3.Tăiați vânăta în jumătate pe lungime. Aveți nevoie doar de o jumătate, pe care o tăiați jumătăți de rondele foarte subțiri.

4.Așezați vinetele pe tigaia înfierbântată cu ulei și le prăjiți la foc mare timp de 30 de secunde pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă timp de 15-20 de secunde. Prăjiți-le rapid și aveți grijă să nu se ardă.

5.Scoateți vinetele pe prosoape de hârtie, care vor îmbiba uleiul în exces.

6.Treceți cașcavalul prin răzătoarea mică și îl amestecați cu mărar mărunțit, usturoi dat prin presă și maioneză. Opțional, asezonați umplutura cu sare.

7.Umpleți roșiile cu compoziție de cașcaval.

8.Capacele roșiilor le tăiați în jumătate, apoi lamele fine.

9.Așezați alternativ pe tocător felii de vânătă prăjită și de roșie, le ungeți cu puțină umplutură în partea de jos, lipind astfel petalele, și rulați cu grijă, cât să obțineți o floare.

10.Introduceți trandafirul în umplutură și îndreptați petalele.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!