Nouă metode de utilizarea a buretelui metalic în alte scopuri decât este preconizat!

Buretele metalic pentru vase se găsește în orice bucătărie, deși, odată cu apariția acoperirilor antiaderente, acesta este mai puțin utilizat. Însă, nu vă grăbiți să trimiteți obiectul la odihnă: buretele metalic vă poate ajuta în cele mai incredibile sarcini!

Chira și un burete murdar sau vechi va deveni un ajutor de neînlocuit în situațiile prezentate mai jos. Venim să vă povestim cum puteți folosi buretele metalic în alte scopuri decât cele preconizate.

1. Acest burete poate simplu și rapid să ascute foarfeca, e suficient doar să-l tăiați de câteva ori.

2. Pentru ca scurgerea din baie să nu se înfunde după spălarea animalului de companie, acoperiți în prealabil gaura cu un burete metalic. Acesta va îndeplini funcția unui filtru, pe care mai apoi îl puteți curăța sau arunca.

3. Șlefuirea suprafețelor – o sarcină simplă pentru buretele metalic. Îl puteți folosi cu succes pe post de hârtie abrazivă atunci când aveți nevoie să îndepărtați vopseaua sau chitul vechi. În plus, buretele pătrunde ușor în locurile inaccesibile.

4. Buretele metalic curăță de rugină șuruburi, piulițe și alte obiecte de formă complexă. Înmuiați-l în ulei de motor, apoi curățați uneltele de grădină: astfel le înnoiți și le ungeți în același timp.

5. Jantele auto vor străluci de curățenie, după ce treceți peste ele cu un burete metalic, curățând zonele greu accesibile și îndepărtând rugina.

6. Ați hotărât să experimentați cu designul mobilierului de grădină? Atunci tăiați buretele în câteva părți, turnați 3 pahare de oțet, acoperiți vasul cu capac și lăsați metalul pentru 24 de ore. Acesta se va dizolva în oțet, iar cu soluția obținută puteți oferi mobilierului din lemn un efect de vechi. Aplicați amestecul pe suprafață și lăsați oțetul să se evapore.

7. Dacă ați găsit o gaură de rozătoare în perete, astupați-o cu burete metalic. Cel mai bine ar fi să-l fixați spumă poliuretanică.

8. Buretele se va descurca foarte bine cu curățarea cartofilor noi și a morcovului, deci țineți cont de acest truc.

9. Talpa murdară a tenișilor și adidașilor – nu e o problemă, dacă aveți un burete metalic. În plus, acesta îndepărtează cu ușurință urmele de cauciuc de pe parchetul laminat.

Acum veți avea o atitudinea mai puțin sceptică față de buretele metalic și veți avea câteva bucăți de rezervă. Împărtășiți informația utilă cu prietenii!

Mult spor!