Nu am crezut că e posibil să scapi de furnici, până nu am încercat 3 soluții eficiente!

Furnicile sunt niște insecte care par atât de mici și inofensive, dar stabilindu-se pe lotul Dstră pot aduce o mulțime de necazuri. Cea mai mare problemă constă în faptul că ele ajută la reproducerea afidelor care sug sucul din plante și arbuști, și ca urmare distrug recolta mai dăunează semințele, răsadurile și mugurii florilor.

În casă furnicile la fel pot distruge alimentele depozitate în cămară sau pot să se stabilească în haine. Uneori oamenii pot simți și mușcăturile acestor insecte, care uneori pot fi dureroase.

La fel ca cârtețele, furnicile modifică pământul, umplăndu-le cu tuneluri nesfârșite. Datorită numărului mare de tuneluri săpate în sol, se distruge accesul la aer și la apa din sol.

După cum arată practica grădinarilor, nu toate soluțiile achiziționate la magazine agricole ajută să scăpați de furnici. De aceea este mai sigur să pregătiți individual soluții.

Vă propunem 3 remedii care ajută la menținerea furnicilor departe de lotul Dstră. Mai întâi de toate trebuie să găsiți mușuroiul și să începeți să acționați.

Este important să înțelegeți că odată cu exterminarea furncilior veți încălca echilibrul ecologic. Prin urmare nu ar trebuie să distrugeți complet furnicile. Dacă furnicile nu vă dsitrug recolta, atunci nu ar trebuie să le distrugeți complet.

Prima opțiune ar putea fi acidul sulfuros.

Găsiți ieșiri de furnici și săpați tranșee mici cu adâncime de aproxmativ de 20 cm. În aceste locuri turnați soluția de acid sulfuros și dați foc. Vaporii de acizi se vor dispersa în lateral și în adâncul solului, ceea ce va împiedica dispersarea furnicilor și în cele din urmă ele vor muri.

O altă opțiune ar fi acidul boric.

Acidul ucide furnicile doar atunci când acestea o mănâncă. În formă pură ele nu o mănâncă d,e aceea trebuie adăugată în unele produse îndulcite în raport de 1 la 10. De exemplu în terci de griș, cartofi fierți, gălbenuș crud sau cu ou fiert și nu uitați să îndulciți cu zahăr sau miere. O astfel de gustoșenie trebuie modelată în bile de mărimea unei nuci.

Cea mai populară opțiune este varul stins.

Se recomandă să stropiți cu var în jurul perimetrului unde furnicilor le place să domineze terenul. La fel împrăștiați de-a lungul părților lemnoase ale serei și lângă parcele, astfel ca furnicile să nu se apropie de ele. Este important, varul nu dăunează plantelor și scade nivelul de aciditate a solului, care permite să crească o recoltă de cea mai înaltă calitate.

Sperăm că aceste opțiuni vă vor prinde bine în eliminarea furnicilor de pe terenul Dstră și veți putea dormi liniștit.

Mult spor la grădinărit!

New