Nu aruncați pungile de plastic. Iată ce frumusețe puteți confecționa din ele!

Probabil că fiecare are acasă o grămadă de pungi goale, rămase de la cumpărături, pe care le ține într-o pungă în dulap. Și nu se știe pentru ce stau ele acolo, oricum nimeni nu le va refolosi, dar le lăsăm să fie, pentru orice eventualitate. Dar să știți că aceste pungi de plastic pot fi refolosite. Din ele se fac lucruri utile cu ajutorul metodei de croșetare – coșuri, covorașe, săpuniere, plase, pungi… plus că nu este nevoie să le spălați, sunt curate și aproape noi.

Aveți nevoie de:

– pungi de plastic de diferite culori;

– un ac și o croșetă.

Mod de lucru:

1. Înainte de a începe croșetatul, trebuie să tăiați pungile în „fire”. Acest lucru se face foarte simplu, prin plierea pungii pe lungime și tăierea mânerelor și a bazei.

2. Desfaceți punga și pliați-o din nou în același mod, dar lăsați 4-5 cm liberi la o margine. Tăiați franjurii la 2-2,5 cm distanță pe partea pliată, fără a tăia punga până la margine. Tăiați-i pe diagonală pentru a obține un singur fir, apoi înfășurați-l într-un ghem. Cu cât mai late veți tăia benzile, cu atât mai groasă va fi punga. Tăiați astfel câteva ghemuri de diferite culori. Vom croșeta împreună o pungă din ele. Aceasta va fi formată din pătrate unite între ele. Pentru asta, puteți folosi orice schemă de pe internet.

3. Punga poate fi croșetată din două sau mai multe culori. Noi avem diferite culori, dar mai mult alb, care leagă pătratele între ele.

4. Pentru o pungă de mărime medie, noi am croșetat 24 pătrate.

5. Le-am cusut împreună cu un ac mare de plastic, obținând două pânze irizate.

6. Pentru a uni părțile pungii, noi am croșetat o fâșie formată din 10 piciorușe fără jeteu. Am unit-o cu ajutorul croșetei pe ambele părți.

7. După aceasta, croșetați marginile pungii cu piciorușe fără jeteu.

8. Pentru mânere, noi am legat firul și am croșetat un lanț de ochiuri libere, apoi l-am făcut mai lat prin croșetarea câtorva rânduri.

9. Toată treaba asta a durat cinci seri în fața televizorului, fără multă chinuială. Uitați-vă ce frumos a ieșit. Acum vă puteți duce la cumpărături sau la piață cu ea după fructe și legume. Notați ideea aceasta și implementați-o când veți avea timp. Nu cumpărați plastic nou, folosiți-l pe cel vechi.

Spor la treabă!