Nu aruncați vesela spartă din plastic. Avem o idee interesantă cum să o folosiți în grădină!

Vesela spartă din plastic poate fi folosită ca o formă perfectă pentru a crea ghivece de grădină cu un design original și alte recipiente realizate din ciment. Având un singur lighean crăpat de dimensiunea potrivită, vă puteți dota cu orice număr de ghivece de ciment, modelate în stil de lemn sau piatră.

Veți avea nevoie de:

– ciment M500 și nisip grosier în proporție de 1:2;

– Apă (cantitatea de apă din mortar trebuie să fie astfel încât el să semene cu o masă elastică de plastilină);

– grund și vopsea acrilică pentru exterior.

Mod de lucru:

1. Înfășurați ligheanul de plastic în folie alimentară.

2. Întoarceți-l cu susul în jos și întindeți deasupra un strat de 2-3 cm de mortar, distribuindu-l uniform pe toată suprafața.

3. După ce i-ați conferit forma, realizați niște incizii adânci pe el și desene care vor imita lemnul.

4. Peste 3 ore, continuați prin a desena un model mai fin, folosind un cuțit sau o bucățică de sticlă.

5. Peste o zi, întoarceți viitorul recipient și îndepărtați castronul de plastic și folia. La această etapă, puteți să realizați un desen și în interiorul vasului. Cementul este destul de întărit, dar încă nu a devenit alb, de aceea încă puteți trasa linii pe el. În cazul în care nu veți folosi recipientul în calitate de ghiveci  pentru flori, acest lucru poate fi relevant.

6. Ultimul pas este vopsirea. Așteptați 5 zile înainte de a vopsi ghiveciul, timp în care cimentul va deveni alb și va putea fi vopsit. Pentru vopsire, folosiți grund și vopsea acrilică pentru exterior.

7. Va trebui să faceți o gaură suplimentară pentru ghiveci. Există mai multe modalități de a face acest lucru: puteți pune o bucată de lemn sau de polistiren în timpul fazei de betonare sau puteți face gaura cu un instrument de găurit, dar după ce se va usca foarte bine.

Apropo, aceste ghivece vor rezista foarte bine la frig și pot fi lăsate afară pe timp de iarnă. Va trebui doar să le scoateți solul și să le întoarceți cu susul în jos.

Spor la treabă!

New