Nu mă complic cu cina: combin cartofii cu carnea și dau totul la cuptor! Chiar dacă nu veți fi flămânzi, veți dori să gustați din acest deliciu!

Mâncare delicioasă de carne și cartofi la cină, care nu va lăsa indiferent pe nimeni! Se pregătește rapid, din ingrediente accesibile pentru fiecare! Merită să încercați și dvs. această rețetă apetisantă!

INGREDIENTE:

– 400 g de carne;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1-1,5 linguri de pastă de tomate;

– 1 ceapă (100 g);

– 700 g de cartofi;

– 3 linguri de maioneză;

– 50 g de cașcaval;

– 40-50 g de unt;

Pentru marinada de ceapă:

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 lingură de oțet de 9 %;

– 100 ml de apă rece.

MOD DE PREPARARE:

1. Marinați ceapa: curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de sferturi de rondele foarte subțiri.

2. Puneți-o într-un castron și adăugați sarea, zahărul și oțetul de 9 % peste ea. Acoperiți ceapa cu apă rece și lăsați-o deoparte timp de 15 minute să se marineze.

3. Pregătiți restul ingredientelor: tăiați carnea în felii subțiri. Întindeți-le pe tocător, presărați-le cu sare și piper negru măcinat după gust și bateți-le cu latura neascuțită a lamei cuțitului. Repetați procedura și partea opusă.

4. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii subțiri. Aduceți o cratiță cu apă în punctul de fierbere și scufundați cartofii în apă fierbinte. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați cartofii în el timp de 3 minute, apoi scoateți-i.

Notă: Acest pas poate fi omis, însă va trebui să gătiți mâncarea în cuptor puțin mai mult timp.

5. Luați o tavă sau o tigaie potrivită pentru cuptor, ungeți-o cu ulei vegetal și distribuiți jumătate din cantitatea de cartofi la baza ei. Presărați-i cu sare și puneți carnea pregătită deasupra lor.

6. Scurgeți ceapa de marinadă și așezați-o peste carne. Acum ungeți ceapa și carnea cu pastă de tomate sau o puteți înlocui cu un sos de roșii sau ketchup. Puneți a doua parte de cartofi deasupra și ungeți-i cu maioneză (sau smântână fermentată).

7. Dați cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mici și presărați cartofii cu el. Apoi adăugați câteva bucățele de unt deasupra.

8. Pregătiți mâncarea în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 50 de minute.

9. Scoateți-o din cuptor ș savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!