Nu mai cumpăr morcovi în timpul iernii, îi am conservați: se potrivesc pentru toate felurile de mâncare!

Întotdeauna este plăcut de folosit propriile conserve și acest lucru este valabil pentru toată recolta strânsă din propria grădină, inclusiv morcovii. Desigur, morcovii se păstrează destul de bine proaspeți, de exemplu în beci, dar, din păcate, probabil că nu vă vor ajunge până în sezonul următor. Iar acei care au unele stricăciuni nu se păstrează deloc în acest mod și se strică în zadar. Prin urmare, cea mai bună opțiune în acest caz este conservarea pentru iarnă.

INGREDIENTE:

– morcovi;

– sare grunjoasă;

– oțet de 9 %.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru această rețetă, este bun orice fel de morcov; spălați-l bine, curățați-l de coajă, apoi dați-l printr-o răzătoare cu găuri mari sau mărunțiți-l cu ajutorul unui blender. Noi avem 3 kg de morcovi.

2. Apoi adăugați sarea la morcovi, în proporție de 1 lingură la 1 kg, și amestecați foarte bine. Distribuiți morcovii în borcanele pregătite, compactându-i ușor. În cazul nostru, având borcane de jumătate de litru, turnăm câte o lingură de oțet de 9 % în fiecare.

3. Apoi acoperiți borcanele cu capace, fără să le închideți ermetic și puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie, pe care o umpleți cu apă până la nivelul „umerașelor” borcanelor. După ce apa a dat în clocot, sterilizați morcovii timp de aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

4. Apoi închideți borcanele ermetic cu capacele lor și întoarceți-le cu susul în jos. Lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei, sub un prosop călduros. Apoi puteți folosi acești morcovi pentru aproape orice fel de mâncare. Pe lângă toate acestea, el se păstrează foarte bine și la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!