Nu mai cumpărați țelină verde! Folosiți această metodă genială, ca să cultivați o rezervă nesfârșită acasă!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o tulpină de țelină;

-un cuțit;

-un bol sau o farfurioară;

-sol, îngrășământ, mulci.

1. TĂIAȚI BAZA ȚELINEI.

Oricum aceasta este partea de țelină, pe care niciodată nu o folosiți. Astfel, puteți să evitați irosirea ei, cultivând o plantă complet nouă din resturile, pe care oricum urma să le aruncați la gunoi.

Când veți tăia partea de jos, unde se află ciotul și de unde se înalță tulpinile, păstrați aproximativ 7-8 cm de pulpă de țelină la nivelul ei.

2. PUNEȚI RĂDĂCINILE ÎNTR-UN BOL SAU ÎNTR-O FARFURIOARĂ CU APĂ.

Puneți bucata de țelină, cu ciotul orientat în jos, într-un bol sau într-o farfurioară umplută cu apă. Asigurați-vă că partea superioară a ciotului de țelină se află deasupra nivelului apei.

3. URMĂRIȚI ÎNCOLȚIREA EI ȘI ÎNDEPĂRTAȚI-I STRATURILE EXTERIOARE.

În următoarele 10 zile veți observa o creștere semnificativă a țelinei! În jurul celei de-a zecea zile probabil va trebui să îndepărtați câteva straturi exterioare, astfel încât rădăcinile și tulpinile noi să aibă loc să crească.

4. PLANTAȚI-O ÎN GHIVECI SAU ÎN GRĂDINĂ.

Acum țelina dumneavoastră este pregătită pentru plantarea într-un sol bun, bogat în nutrienți. Indiferent de locul de plantare — interior sau exterior — aveți grijă ca solul să fie afânat și umed în permanență.

SFATURILE EXPERȚILOR:

Toată lumea știe că țelina verde conține foarte multă apă. De aceea, este foarte important să o mențineți umedă pe tot parcursul creșterii sale. Ca să realizați acest lucru, nu este suficient doar să udați planta.

Vă sugerăm să adăugați mulci și compost în jurul ei, ca să contribuiți la menținerea umidității solului. De asemenea, trebuie să-l fertilizați. Cu cât țelina va avea acces la mai mulți nutrienți și la mai multă apă, cu atât va fi mai suculentă și mai gustoasă.

Nu uitați să distribuiți acest tutorial ușor prietenilor voștri prin intermediul rețelelor de socializare!

Spor la grădinărit!