Nu veți mai mătura ca înainte: îmbrăcați mătura într-o pungă de plastic! 4 trucuri și sfaturi practice pentru curățenie!

În acest articol, vă vom prezenta câteva trucuri simple și economice pentru a rezolva problemele de curățenie din locuință. Acestea au fost testate de multe gospodine și sunt foarte reușite.

Trucul nr. 1: Îmbrăcarea măturii într-o pungă de plastic!

Primul truc este despre îmbrăcarea măturii într-o pungă de plastic, în scopul evitării încâlcirii firelor de păr de pe podea în firele măturii. Materialul pungii de plastic ajută părul să se lipească de el și automat devine mai ușor de măturat.

Trucul nr. 2: Utilizarea unor benzi de cauciuc pentru a menține săpunul uscat!

Un alt truc este utilizarea unor benzi elastice pentru a menține săpunul uscat în suportul său. Când puneți săpunul în săpunieră, acesta se înmoaie mereu și rămâne umed și lipicios. Pentru a rezolva această problemă, puneți două benzi elastice în jurul suportului și așezați săpunul peste ele. Astfel, va rămâne mereu uscat; excesul de apă se va scurge sub ele.

Trucul nr. 3: Curățarea zonelor greu accesibile ale tavanului!

Trucul dat va fi foarte util pentru curățarea acelor locuri de pe tavanul casei, unde mâinile noastre nu ajung de obicei. Acestea acumulează mereu mult praf și pânze de păianjen și sunt dificil de curățat cu o mătură simplă. Însă dacă veți prinde un prosop pe mătură și îl veți pulveriza cu un amestec de apă și balsam pentru rufe, veți putea curăța perfect acele zone ale tavanului și îl veți lăsa cu un miros plăcut.

Trucul nr. 4: Repararea unei mături deteriorate!

Datorită acestui truc, nu va trebui să aruncați niciodată mătura ruptă și veți putea economisi și din bani. Pentru a repara o mătură ruptă, trebuie să introduceți gâtul tăiat de la o sticlă de plastic peste coada măturii și să-l fixați cu un șurub.

Iar capacul sticlei să-l fixați de mătură, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

Ceea ce va rămâne de făcut va fi să uniți coada cu mătura prin înșurubarea în capac. Mătura este din nou gata pentru utilizare!

Spor la treabă!